Herman Bangs Plads Valby godkendt

Anlægsloftet kan forsinke lokale projekter

Københavns Kommunes planer for anlæg i 2019 overstiger anlægsloftet, og Teknik- og Miljøforvaltningen skal derfor udsætte projekter for mere end en halv milliard kroner. Det kan betyde forsinkelser for en række projekter i Valby.

I Valby kan b.la. følgende projekter risikere at blive udskudt som følge af anlægsloftet:

Forligsparterne bag Budget ’19 forhandler netop nu hvilke principper der skal gælde i prioriteringen af projekter. Derefter skal hver af forvaltningerne beslutte, hvilke af deres projekter der skal udskydes.

Teknik- og Miljøudvalget tager stilling den 7. januar

Langt de fleste anlægsprojekter ligger i Teknik- og Miljøforvaltningen. Beslutningen om hvilke projekter, der skal udskydes, ligger derfor primært i Teknik- og Miljøudvalget.

Det skal de tage stilling til, når de mødes første gang i det nye år mandag den 7. januar.

Det er ikke til at sige, hvilke projekter der vil blive udskudt, da det er helt op til partierne bag Budget ’19 at aftale principper for, hvordan udvælgelsen sker.

Vi håber dog, at udvalget vil prioritere at gennemføre projekter, der allerede er godt i gang, eller som af økonomiske eller praktiske årsager ikke kan gennemføres hvis de udskydes.

Hvad er et anlægsloft?

Anlægsloftet er resultatet af en aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, der sætter et loft over, hvor mange penge kommunerne årligt må bruge på anlæg.

Formålet med loftet er at undgå overophedning af økonomien.

Det betyder, at selv om Københavns Kommune har penge til at bygge alle de projekter, der er vedtaget i budgetforlig så langt tilbage som 2013, skal de nu udsætte projekter for mere end en halv milliard kroner, da de ellers vil overskride anlægsloftet i 2019.

Det er forligspartierne bag Budget ’19 der skal aftale principper for en prioritering, hvorefter de enkelte udvalg i Borgerrepræsentationen skal tage stilling til de projekter, der ligger i deres forvaltning.

Vi skriver en opdatering på sagen når vi ved, hvilke projekter der bliver udskudt.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få nyheder fra os direkte i din indbakke:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *