Penge til broen over Folehaven

Ved afslutningen af overførselssagen undrede lokaludvalget sig over, at cykelbroen over Folehaven ikke var nævnt med et ord. Men mandag den 25. april afslørede Teknik- og Miljøudvalget, at den manglende finansiering til cykelbroen over Folehaven var fundet. Broen skulle dermed være sikker, og byggeriet begynder i 2017.

Ideen til cykelbroen over Folehaven opstod i 2012 på et møde med BaneDanmark om anlægget af Ringstedbanen. Lokaludvalgets formand Michael Fjeldsøe fik ideen om, at hvis man samlede al den overskydende jord det samme sted, manglede der bare en bro for at skabe den sikre forbindelse over motorvejen, der ville binde Vigerslevparken sammen. Trods en del skepsis arbejdede lokaludvalget videre på ideen, og den blev del af cykelpakke 6, og vedtaget på budget ’16 til en pris af 20 mio kr.

Efter en afgørelse fra Fredningsnævnet så projektet ud til at blive dobbelt så dyrt, og Teknik- og Miljøforvaltningen indstillede det til at blive annulleret. Efter foretræde fra lokaludvalget besluttede Teknik- og Miljøudvalget at forsøge at finde den manglende finansiering – og det er det der nu er lykkedes.

Efter planen starter anlægget af cykelbroen over Folehaven i 2017, og vil stå færdig i 2019.

Læs mere

Cykelbroen over Folehaven i fare 

Cykelbroen over Folehaven reddet