Lokalpuljen

Lokalpuljen støtter initiativer, der fremmer kulturlivet, nærdemokratiet, bydelsidentiteten og netværket i hele Valby.

Der kan også gives penge til indkøb af materiel og til anlæg. Der bliver i behandlingen lagt vægt på, at projekterne støtter op om Valby Bydelsplan.

I udvælgelsen af de mange ansøgninger vægter lokaludvalget værdier som dialog, samarbejde og fællesskab.

Lillepuljen

Lillepuljen er for dig, der har brug for hurtigt behandling, og søger om under 10.000 kr. i tilskud.

Puljen har samme kriterier og retningslinjer som Lokalpuljen, og du skal bruge samme ansøgningsskema. I modsætning til Lokalpuljen har Lillepuljen ikke faste ansøgningsfrister, og ansøgninger behandles indenfor ti arbejdsdage, juli måned undtaget.

Der skal stadig indsendes evaluering og regnskab senest en måned efter arrangementet/projektet er afsluttet.

Lokale initiativer

Lokalpuljen og Lillepuljen støtter initiativer, der fremmer kulturlivet, nærdemokratiet, bydelsidentiteten og netværket i hele Valby.  I udvælgelsen af de mange ansøgninger vægter lokaludvalget værdier som dialog, samarbejde og fællesskab.

Valby Lokaludvalg uddeler årligt cirka 1,5 millioner kroner til lokale projekter og arrangementer. Valby Lokaludvalg administrerer puljer på vegne af Københavns Kommune.

Valby Kulturdage 2018

Hvad kan jeg søge til?

 • Aktiviteter og arrangementer, der er med til at styrke bydelens sociale og kulturelle ressourcer, øger borgernes demokratiske involvering og indflydelse, og som samler borgere på tværs af baggrund.
 • Projektet skal være rettet mod Valbys borgere og som udgangspunkt foregå i Valby og komme Valby til gavn.
 • Al støtte gives som en underskudsgaranti.

Hvordan søger jeg?

Hvem kan søge?

Enhver borger, gruppe eller forening kan søge om støtte til aktiviteter og arrangementer, der foregår i Valby, har en klar tilknytning til bydelen, eller er med til at styrke og udvikle Valby som bydel.

Ansøgningsfrister 2024

Lillepuljen har ikke faste ansøgningsfrister, og behandles indenfor ti arbejdsdage.

Lokalpuljen har sidste ansøgningsfrist i 2023 den 5. december. Lokalpuljen har seks ansøgningsfrister i 2024:

 • 1. februar 2024 – svar efter 12. marts
 • 1. april 2024 – svar efter 14. maj
 • 1. juni 2024 – svar efter 20. august
 • 1. august 2024 – svar efter 10. september
 • 1. oktober 2024 – svar efter 12. november
 • 1. december 2024 – svar efter 18. februar 2025

Der kan ikke gives støtte til aktiviteter, der allerede er foregået, og aktiviteter støttet af Lokalpuljen kan først igangsættes godt ti dage efter afsluttet behandling.

Vær derfor opmærksom på den anførte behandlingstid.

Eventuelle spørgsmål kan besvares af sekretariatet for Valby Lokaludvalg

De har fået støtte i 2023

Lokaludvalget behandler puljeansøgninger på det månedlige møde anden tirsdag i måneden, juli undtaget. Her kan du se, hvem der indtil videre har fået bevilget støtte i 2023.

Måske bliver du inspireret til at sende en ansøgning?

Se hvordan du selv kan søge Lokalpuljen lige her:

Januar 2023

Februar 2023

Marts 2023

 • Ålholm Skole - Rottereden

  Det er 15. år i træk, at skolen sætter et stort teaterstykke op, og vi har gennem årene oplevet en stigende bedre kontakt til bydelen og lokalsamfundet gennem projektet.

  Teaterstykket er netop med til at sammenkæde forskellige institutioner i området, og samtidig kan vi profilere os selv som en god og synlig folkeskole i lokalsamfundet.

  Projektet er støttet med 25.000 kr.

  Behandlet marts 2023

 • Andreas Funch Nielsen - Murda Twinz 15 års jubilæum festival

  Murda Twinz 15. års jubilæums festival er en frivillige drevent non profit festival, som har et fokus på hardcore punk fra ind og udland.

  Festivalen har i al sin levetid hovedsageligt afholdt koncerter i Valby i Underwerket. Vi ønsker at skabe en koncertoplevelse, som skal kunne tiltrække folk fra hele DK, Norden samt Tyskland og UK til Valby, hvilket vi har set de foregående år.

  Projektet er støttet med 25.000 kr.

  Behandlet marts 2023

 • Nasty Cut Records - Nasty Cut Fest 2023 – 5-års jubilæum

  Nasty Cut Records fejrer 5-års jubilæum og i den anledning afholder Nasty Cut Fest over 3 dage. Under festivalen inviterer vi en lille snes internationale og danske bands til at spille for det lokale alternative musikmiljø. Derudover vil vi promovere bæredygtighed ved koncertarrangementer.

  Projektet er støttet med 35.250 kr.

  Behandlet marts 2023

 • North Folk - North Folk presents: Americana Night Valby 2023

  North Folk samler 2-3 andre danske/nordiske country/folk-navne, der hver spiller en koncert af ca. 50 minutters varighed.

  Alle kunstnerne er nogle der har noget på hjerte og rører publikum. I ægte amerikansk stil vil vi afslutte aftenen med at spille og synge et fællesnummer, hvor alle optrædende kommer med på scenen.

  Projektet er støttet med 27.200 kr.

  Behandlet marts 2023

 • Copenhagen Dance Arts - Come Dance with Me 2023

  Come Dance with Me er en turné, som præsenterer dansekunst af international klasse for et meget bredt publikum, dér hvor mennesker har deres hverdag. Projektet er et bidrag til det nære miljø og viser dansekunstens evner til at vække sanser, refleksion og samtaler både før, under og efter et besøg af turneen.

  Projektet er støttet med 20.000 kr.

  Behandlet marts 2023

 • Jan Lippert - ViaValby 2023

  ViaValby er et pilotprojekt (produceret af musikproducent Sound21) med ambitioner om at blive en årlig forårsfestival. Vi vil skabe nye kulturelle sammenhæng og fællesskaber i Valby via et fokus på musiske, kunstneriske oplevelser for, med og af lokalsamfundet

  Projektet er støttet med 50.000 kr.

  Behandlet marts 2023

April 2023

Maj 2023

 • Plads23 - Poesioplæsning

  Plads 23 er en af Valbys nye store kulturplatforme. Vi ønsker blandt andet at skabe fokus på litteratur, herunder poesien. Derfor har vi inviteret tre poeter, der alle beskæftiger sig med samfundsorienterede problematikker, herunder klasseforskelle og samfundets sundhedssystem.

  Projektet er støttet med 12.000 kr.

  Behandlet maj 2023

 • Kulbaneparkens Venner - Kulturfest 2023 i Kulbaneparken

  Kulbaneparkens Venner søger støtte til vores Kulturfest 2023 arrangement som i år holdes lørdag den 12. august i Kulbaneparken.

  Sidste år – 2022 — var som bekendt det første år hvor hele den 44.000 M2 store park var i spil, og det kunne tydeligt måles på den store interesse og tilslutning til arrangementet. Samtidig gav det os også den erfaring, at vi nok skulle samle flere aktiviteter omkring hoved telt, scene og madboder.

  Projektet er støttet med 40.000 kr.

  Behandlet maj 2023

 • Kulbaneparkens Venner - Københavnerpicnic 2023

  Det arkitekturmæssige indslag, som skal indgå i arrangementet, vil primært indeholde en fortælling om forvandling fra Gasværksgrund til Kulbanepark, som herved blev den medvirkende årsag til den totale forvandling af hele Kulbanekvarteret.

  Projektet er støttet med 5.000 kr.

  Behandlet maj 2023

 • Ulla Kobbel - Skoene ved floden

  Baggrunden for Skoene ved Floden er dette: I Budapest langs med floden Donau står et mindesmærke: 60 par sko støbt i bronze til minde om de likviderede jøder i byen i slutningen af 2.verdenskrig. De blev ført til floden, måtte lægge deres tøj og stille deres sko på balustraden, hvorpå de blev skudt og skubbet i floden. Flere end 10.000 blev myrdet midt i byen i løbet af krigens sidste fire måneder.

  Projektet er støttet med  20.000 kr.

  Behandlet maj 2023

Juni 2023

De har fået støtte i 2022

Lokaludvalget behandler puljeansøgninger på det månedlige møde anden tirsdag i måneden, juli undtaget. Her kan du se, hvem der indtil videre har fået bevilget støtte i 2022.

Måske bliver du inspireret til at sende en ansøgning?

Se hvordan du selv kan søge Lokalpuljen lige her:

Januar 2022

Februar 2022

Marts 2022

April 2022

Maj 2022

Juni 2022

August 2022

September 2022

Oktober 2022

November 2022

December 2022