Lokalpuljen

Lokalpuljen støtter initiativer, der fremmer kulturlivet, nærdemokratiet, bydelsidentiteten og netværket i hele Valby. Efter sammenlægningen med Miljøpunkt Valby kan også miljømæssige tiltag modtage støtte. I udvælgelsen af de mange ansøgninger vægter lokaludvalget værdier som dialog, samarbejde og fællesskab.

Lokale initiativer

Lokalpuljen støtter initiativer, der fremmer kulturlivet, nærdemokratiet, bydelsidentiteten og netværket i hele Valby.  I udvælgelsen af de mange ansøgninger vægter lokaludvalget værdier som dialog, samarbejde og fællesskab.

Valby Lokaludvalg uddeler årligt cirka 1,2 millioner kroner til lokale projekter og arrangementer. Valby Lokaludvalg administrerer puljer på vegne af Københavns Kommune.

Valby Kulturdage 2018

Hvad kan jeg søge til?

 • Aktiviteter og arrangementer, der er med til at styrke bydelens sociale og kulturelle ressourcer, øger borgernes demokratiske involvering og indflydelse, og som samler borgere på tværs af baggrund.
 • Projektet skal være rettet mod Valbys borgere og som udgangspunkt foregå i Valby og komme Valby til gavn.
 • Al støtte gives som en underskudsgaranti.

Hvordan søger jeg?

Hvem kan søge?

Enhver borger, gruppe eller forening kan søge om støtte til aktiviteter og arrangementer, der foregår i Valby, har en klar tilknytning til bydelen, eller er med til at styrke og udvikle Valby som bydel.

Hvornår kan jeg søge?

Lokalpuljen har ansøgningsfrist en gang om måneden, juni undtaget.

Ansøgninger, der er modtaget senest den 5. i måneden, behandles på lokaludvalgets møde den efterfølgende måned.

Der kan ikke gives støtte til aktiviteter, der allerede er foregået. Vær derfor opmærksom på behandlingstiden, som er ca. en måned.

Falder den 5. i måneden i en weekend er fristen førstkommende hverdag derefter.

Ansøgningsfrister i 2022

 • Fredag den 15. juli – svar efter 9. august
 • Fredag den 5. august – svar efter 13. september
 • Mandag den 5. september – svar efter 11. oktober
 • Onsdag den 5. oktober – svar efter 8. november
 • Mandag den 7. november – svar efter 13. december
 • Mandag den 5. december – forventet svar efter 10. januar 2022

Eventuelle spørgsmål kan besvares af sekretariatet for Valby Lokaludvalg

Kulturdagepuljen

Siden 2016 har lokaludvalget reserveret midler fra Lokalpuljen til aktiviteter under Valby Kulturdage. Formålet med puljen er at opfordre lokale foreninger, institutioner og borgere til at planlægge aktiviteter, der styrker kulturdagenes kulturelle profil.

Flere kulturelle aktiviteter

Puljen skal være med til at sikre flere kulturelle aktiviteter af høj kvalitet. Puljen har samme retningslinjer som Lokalpuljen med den tilføjelse, at aktiviteten skal finde sted som en del af Valby Kulturdage, og at den skal bidrage til at styrke kulturdagenes kulturelle profil.

OBS – Kulturdagepuljen har kun to ansøgningsfrister i 2022:

 • Fredag den 15. april 
 • Mandag den 16. maj 

Der er afsat 200.000 til Kulturdagepuljen i 2022.

Søg Kulturdagepuljen her:

Hvem kan søge?

Enhver borger, gruppe eller forening kan søge om støtte til aktiviteter og arrangementer, der foregår i forbindelse med Valby Kulturdage.

I behandlingen af ansøgningerne lægger vi vægt på en vis grad af egenfinansiering og samarbejde med de aktører, der vil lave nogle større aktiviteter, der kan samle de besøgende. Du skal forvente at løfte opgaven i samarbejde med sekretariatet.

Hvornår kan jeg søge?

Kulturdagepuljen har to ansøgningsfrister i 2022:

Fredag den 15. april 

Mandag den 16. maj 

Kulturdagepuljen har ca. en måneds behandlingstid.

Fristerne sikrer, at sekretariatet inden sommerferien ved hvilke aktiviteter, der skal have plads i programmet for Valby Kulturdage 2022.

Læs mere om betingelser og priser for deltagelse i Valby Kulturdage:

De har fået støtte i 2022

Lokaludvalget behandler puljeansøgninger på det månedlige møde anden tirsdag i måneden, juli undtaget. Her kan du se, hvem der indtil videre har fået bevilget støtte i 2022.

Måske bliver du inspireret til at sende en ansøgning?

Se hvordan du selv kan søge Lokalpuljen lige her:

Januar 2022

Februar 2022

Marts 2022

April 2022

Maj 2022

Juni 2022

August 2022

September 2022

Oktober 2022

De har fået støtte i 2021

Lokaludvalget behandler puljeansøgninger på det månedlige møde anden tirsdag i måneden, juli undtaget. Her kan du se, hvem der fik støtte i 2021.

Måske bliver du inspireret til at sende en ansøgning?

Se hvordan du selv kan søge Lokalpuljen lige her:

Januar 2021

Februar 2021

Marts 2021

April 2021

 • Allan Sjølin - Plejehjemskoncerter med Méndez og Sjølin

  Méndez og Sjølin, bestående af Yolanda Méndez klassisk sanger og jeg Allan Sjølin klassisk guitarrist, har opbygget et koncertprogram skræddersyet til ældre på de danske plejehjem. Vi har været i positiv dialog om at komme og underholde, et samarbejde de har været åbnet overfor.

  Projektet er støttet med 24.000 kr.

  Behandlet april 2021

 • Copenhagen Dance Arts - Come Dance with me

  Come Dance with Me er et unikt tiltag under Copenhagen International Dance Festival, hvor moderne dansere møder borgere i alle aldre præcis dér hvor de har deres hverdag, eller dér hvor de af forskellige årsager er en periode af deres liv; uddannelsesinstitutioner, plejehjem, børnehaver, aktivitetscentre for forskellige målgrupper.

  Projektet er støttet med 20.000 kr.

  Behandlet april 2021

 • Fritidsakademiet - FRAK - Grønne Generationsmøder i Valby

  Med fokus på vilde, spiselige planter, bringes forskellige generationer og borgergrupper tættere på hinanden. Projektet løber over tre sæsoner, hvor Valbys borgere mødes to gange i løbet af en uge pr. forløb og deltager i alt fra sankning og madlavning i naturen, til at spise med ved arrangementerne eller bare stoppe op og høre mere om den lokale, spiselige natur ved de boder der sættes op i byrummet på udvalgte dage.

  Projektet er støttet med 29.620 kr.

  Behandlet april 2021

 • Asta Stuhr - Kortfilmen ”En Faders Synder”

  ”En Faders Synder” er en psykologisk kortfilmsthriller, der handler om det gode og onde i en præst. Projektet er skabt af Jahfar Muataz & Frederik Rye, der indgår i et kreativt samarbejde med producerne Asta Stuhr & Julie Carla Mortensen. Alle fire er en del af filmfællesskabet, Super16, som har base hos Nordisk Film i Valby.

  Projektet er støttet med 20.000 kr.

  Behandlet april 2021

Maj 2021

Juni 2021

August 2021

September 2021

Oktober 2021

 • Valby Fiskeklub - Fritidsliv og fællesskab i Valby

  Vi vil invitere alle i lokalmiljøet på 3 fisketure i løbet af efteråret/vinteren 2021 for at give dem en mulighed for at opleve foreningens virke og give dem en mulighed for at blive en del af et demokratisk fællesskab med fokus friluftsliv og det sunde og aktive fritidsliv.

  Vores mål er at vi i fremtiden kan skabe et stærkt netværk og samarbejde omkring friluftsliv, som er åbent og tilgængeligt for alle i Valby

  Projektet er støttet med 16.000 kr.

  Behandlet oktober 2021

 • Hanssted Skole i samarbejde med Valby bibliotek - 9. klasse på date med Ronnie Andersen

  9. klasserne på Hanssted skole skal i dette skoleår læse romanen: ”På date med en engel”, som Ronnie Andersen har skrevet.

  Vi ansøger om midler til at finansiere et foredrag fra bogens forfatter, så eleverne får en større forståelse af romanen samt forhåbentligt en øget motivation og lyst til at læse og beskæftige sig med skønlitterære værker.

  Projektet er støttet med 5.000 kr.

  Behandlet oktober 2021

 • Iftin foreningen - Kvindefest

  Iftin foreningen vil gerne invitere alle Valbys kvinder ind i et demokratisk netværk, hvor vi har en masse aktiviteter, turer og foredrag for kvinderne i Valby. Til dette arrangement skal vi genskabe netværket og holde en demokratisk dialog i form af en workshop, omkring vores fremtidige aktiviteter og fokusområder

  Projektet er støttet med 8.000 kr.

  Behandlet oktober 2021

November 2021

 • The Orchestra - Bigband-prøver i Transformerstationen (The Orchestra og Koppel/Blade/Colley)

  Når The Orchestra og trioen med Koppel/Blade/Colley samles for første gang samles, skal de 19 musikere + dirigent forberede fremtidige koncerter med værket Mulberry Street Symphony af Anders Koppel.

  Rummet på Transformerstationen giver den perfekte ramme om forberedelse samt foto/video-optagelser der kan bruges på sociale medier mv. til opmærksomhed om stedet, musikken, projektet mv.

  Projektet er støttet med 6.000 kr.

  Behandlet november 2021

 • Kulturbyen ApS - Jul i den gamle transformerstation

  I uge 48 vil vi i to dage lave et kreativt juleværksted hvor børnefamilier kan komme og fremstille hjemmelavet pynt 9l juletræet. Det skal være nogle hyggelige eftermiddage med papirklip, musetrapper, kræmmerhuse, julehjerter, levende lys og masser af stemning.

  I uge 49 vil vi to gange afholde juletræsfest hvor områdets yngste børn kan ønske julesange som vil blive spillet live imens der danses om træet.

  Projektet er støttet med 30.050 kr.

  Behandlet november 2021

December 2021

 • Cowbell - Winter Jazz 2022

  Gennem Benjamin Koppels vidtrækkende, internationale netværk, er det muligt for Winter Jazz at udfordre både et nysgerrigt publikum og de optrædende kunstnere fra ind-og udland, med enestående koncertoplevelser med jazzens verdensnavne i nyskabende konstellationer.

  Projektet er støttet med 50.000 kr.

  Behandlet december 2021

 • Valbyspil - Alma og de alternativt begavede

  Valbyspil opfører 28 og 29 maj 2022 Alma og de alternativt begavede på Lykkebo skole i Valby. En socialrealistisk farce, og 3 patienter, der stikker af fra den lukkede afdeling. Det kommer ikke til at spænde stille af. Sort humor, når den er bedst.

  Stilen bliver minimalistisk, men der gøres meget ud af kostumer, som underbygning til karaktererne.

  Projektet er støttet med 30.000 kr.

  Behandlet december 2021

 • Peter Dyreborg & Co -To poetry slam-arrangementer i Valby Kulturhus

  Poetry slam er en konkurrence i mundtlig fremførelse af digte og anden litteratur, og hvor publikum giver point og kårer vinderen.

  Der søges om støtte til to poetry slam-arrangementer i Valby Kulturhus i foråret 2022, dels finalen i KBH-mesterskabet, dels et arrangement som opvarmning til Kvindernes Internationale Kampdag (ikke politisk).

  Projektet er støttet med 10.170 kr.

  Behandlet december 2021

 • Kunstgruppen ”Grå beton” v/Richard Schumann - Kunsten i det offentlige rum

  Denne ansøgning, skal ses som en opstart til et større kunstprojekt i rækkehusbebyggelsen, ved Danshøj station. Ved fremlæggelsen til vores sidste områdemøde, var et stort flertal af bebyggelsens 76 lejemål, positive og opfordrede os til at arbejde videre med projektet.

  Vi søger derfor lokaludvalget om midler til en del grafisk arbejde, således at vi kan søge videre hos boligselskabet AKB og Statens kunstfond.

  Projektet er støttet med 10.000 kr.

  Behandlet december 2021