Boliger på Smedestræde 2 er godkendt

Borgerrepræsentationen har besluttet at gå videre med planerne om at bygge boliger til udviklingshæmmede på grunden på Smedestræde 2.

På sit møde den 22. juni besluttede Borgerrepræsentationen at gå videre med Socialforvaltningens projekt om at bygge boliger til 24 udviklingshæmmede på Smedestræde 2.

Forpladsen med i planerne

Det altovervejende ønske fra det borgermøde, lokaludvalget holdt den 16. juni, var, at det grønne åndehul ud til Valby Langgade bevares. Og det lykkedes at rejse et flertal bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF, der tilsluttede sig, at der skal bevares en grøn, offentlig tilgængelig forplads til byggeriet.

Forpladsen skal sikre, at Valby Langgades lille, grønne åndehul bevares, at byggeriet åbner sig op til Valby Langgade, og at man fortsat kan kigge fra Valby Langgade ned igennem Smedestræde . Det var en vigtig beslutning at få med, da lokalplanen for området ikke stiller krav om en åben forplads.

En halv sejr

Beslutningen betyder, at grunden bliver på kommunale hænder, og lokaludvalget dermed stadig kan få indflydelse på udformningen af byggeriet. Var grunden blevet solgt til en privat bygherre, som var alternativet, havde der ikke været samme mulighed for indflydelse.

Da grunden for fire år siden for første gang blev sat til salg, var planen at opføre en Føtex på grunden. De planer fik lokaludvalget stoppet, og i stedet har grunden været reserveret, imens lokaludvalget sammen med Kultur Valby forsøgte at rejse penge og politisk opbakning til at bygge en samlet kulturinstitution for bibliotek og teater på grunden.

Det projekt er nu endegyldigt lagt i graven, men i processen har Valby vundet så meget hævd på grunden, at vi nu bliver inddraget tidligt i den videre planlægning.

Lokal indflydelse på byggeriet

Lokaludvalget går positivt ind i projektet, og arbejder for at blive repræsenteret i en lokal styregruppe, så lokaludvalgets erfaringer med udvikling på grunden ikke går tabt. 

Der er nu sat penge af til forundersøgelser på grunden, og når de er færdige, skal beslutningen om byggeriet igen til politisk behandling, inden anlægsmidlerne frigives. Hvis alt går efter planen, vil de nye boliger stå klar i slutningen af 2019.

5 svar
 1. Andreas
  Andreas siger:

  Mon ikke et nyt Kulturhus og bibliotek kunne have skabt væsentligt mere liv på Valby Langgade og tiltrukket langt flere handlende i gaden? Det ville have været det bedste middel til at skabe en levende handelsgade, højere omsætning og undgået butiksdød

  Svar
  • Katrine Clausager Rich
   Katrine Clausager Rich siger:

   Hej Andreas,

   Jo, det er vi helt overbeviste om, og kæmpede også for projektet i mange år. Men der var ikke politisk vilje på rådhuset til at løfte det.

   Mvh Katrine, sekretariatet

   Svar
 2. Simone Schou
  Simone Schou siger:

  Hej 🙂

  Jeg var så spændt på at finde ud af, hvad der skulle gøres ved det hus. Det er en så fin vej og så ærgerligt, at det hus står så faldefærdigt.
  Det lyder som en rigtig fin ide med boliger til udviklingshæmmede. Hvornår går det i gang?

  Hvis ikke det skulle kunne lykkedes at få projektet i gang i kommunen, er det så muligt, at det vil blive muligt for private at byde ind?

  Min mand og jeg ville nemlig være meget interesseret i at renoverer, skulle det nogensinde blive muligt 🙂

  Mvh.

  Simone

  Svar
 3. Madeleine
  Madeleine siger:

  Hej,

  Hvis der bliver åbnet op for private, så må i endelig sige til!
  Jeg har en drøm om at starte en lokal smykkeproduktion og værksted for smykkedesignere og kunsthåndværkere.

  Mvh. Madeleine

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *