Valby Smedje lokalplan Mølle Allé nyhed

Teknik- og Miljøudvalget vil have undersøgt om smedjen kan bevares

Gode nyheder for Valbys gamle smedje lige op til juleferien: Teknik- og Miljøudvalget har sendt forslaget til lokalplan tilbage til forvaltningen for at få undersøgt, hvordan smedjen helt eller delvist kan bevares.

Torsdag behandlede Teknik- og Miljøudvalget på rådhuset sagen om den nye lokalplan for Mølle Allé, og dermed også skæbnen for Valbys gamle smedje på Valby Langgade. Det var her udvalget besluttede at sende sagen tilbage til forvaltningen.

Valby Lokalhistoriske Selskab fik udvalget på andre tanker

Kirsten Henriksen fra Valby Lokalhistorisk Selskab og Arkiv havde søgt foretræde på mødet, og det er på baggrund af hendes fremlæggelse af sagen, at udvalget besluttede at få undersøgt en række forhold nærmere, herunder smedjens bevaringsværdi.

Når en indstilling sendes tilbage til forvaltningen er det fordi politikerne vil have undersøgt eller klarlagt nogle ting. Når forvaltningen har udført arbejdet, lægges der en ny indstilling klar til politikerne.

Klaus Mygind, medlem af udvalget for SF, fortæller: “Der er blevet arbejdet ihærdigt med projektet og der er fundet gode løsninger,  men vi skal også have fundet en løsning på Smedjen. Det kan være, at der kan lægges nogle flere byggekvadratmeter  andre steder.

Vi forventer at Teknik- og Miljøudvalget skal behandle sagen igen sidst i januar.

Opbakning til bevaring af smedjen

I referatet fra mødet fremgår det, at hele fire partier afgav protokolbemærkninger, der specifikt støtter op om bevarelse af smedjen – både Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Venstre, Det Konservative Folkeparti.

Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten tilføjede protokolbemærkningen:

”For partierne er det vigtigt, at bygherre har tilpasset byggeriet i respekt for det vigtige kulturmiljø i området.”

Klaus Myging, gruppeformand for SF og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, udtaler i den forbindelse:

Jeg synes, at det skal forsøges at bevare Smedjen. Den er vigtigt for det historiske Valby. Den må kunne indgå i projektet.”

Vigtigt at bevare Valbys særlige kulturmiljø

I vores høringssvar til sagen lagde vi stor vægt på bevarelsen af det særlige kulturmiljø i det gamle Valby, og især bevarelse af smedjen. Et synspunkt, der også fik opbakning fra både Københavns Museum og Frednings-og bevaringsudvalget i Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur.

Derfor glæder vi os over, at der også på rådhuset er opbakning til at bevare sporene af den gamle Valby landsby.

Læs mere om hvad vi svarede her:

Vi melder ud når vi ved hvad den nye indstilling indeholder.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om denne og andre lokale sager:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *