Klubhus tilbage til Kulbanekvarteret

Klubhuset skal tilbage til Kulbaneparken

På grund af nyt bygningsreglement er det dyrere end forventet at flytte Rikkens klubhus tilbage til Kulbaneparken, som det blev lovet i 2010. Der er dog stadig tid til at finde de ekstra penge, så der igen kan blive klubaktiviteter i den nye Kulbanepark.

Inden jul skrev vi et brev for at gøre politikerne og forvaltningen opmærksomme på sagen, hvor vi lægger vægt på, at det er vigtigt for Kulbanekvarterets udvikling at der bliver et klubhus i tilknytning til den nye kunstgræsbane i parken.

På grund af det nye bygningsreglement vil det kun være marginalt dyrere at bygge et nyt klubhus i Kulbaneparken og lade det gamle stå i Valby Idrætspark, hvor det gør stor nytte. Det er derfor vores forslag til en løsning:

Et løfte er et løfte

I 2009 stod Kulbanekvarteret overfor at skulle have bygget en jernbane i en åben banegrav ned gennem området. Det ville betyde farvel til et grønt område, mulighed for sammenhæng i kvarteret, og samtidig ville det betyde, at områdets fodboldklub ville miste deres baner og deres klubhus.

Derfor holdt vi et nu legendarisk borgermøde i et cirkustelt, hvor folketingets trafikudvalg, transportministeren og politikere fra Københavns Kommune mødte beboerne.

Mødet var en stor succes, og som et direkte resultat blev anlægsbevillingen øget med 350 mio. kr. til overdækning af banen ved Kulbanevej, herunder 10 mio. afsat til reetablering af Rikkens fodboldbane og midlertidige erstatningsaktiviteter i anlægsperioden.

Politikerne indså nødvendigheden af Rikkens bane og klubhus for området, og planen har fra dag et været, at begge dele skulle reetableres efter byggeperioden. Det har indgået i al videre planlægning for Kulbaneparken.

Lad det gamle stå – og byg et nyt

Rikkens gamle klubhus er nu placeret i det fjerneste hjørne af Valby Idrætspark, hvor det benyttes af Rikken og et par andre klubber. På grund af nye regler vil det kun være marginalt dyrere at bygge et nyt klubhus i Kulbaneparken end at flytte det eksisterende klubhus tilbage.

Derfor synes vi det giver god mening at lade det gamle klubhus stå og bygge et nyt i Kulbaneparken.

Et afgørende tab af tillid hvis klubhuset udebliver

Meget har været usikkert i Kulbanekvarteret de sidste år, men en ting har været helt sikkert – nemlig at klubhuset ville blive flyttet tilbage til Kulbaneparken, når anlæg af Ringstedbanen var slut.

På den baggrund har kvartergruppen i Områdefornyelsen arbejdet for at opbygge og forberede foreningslivet, hvilket betyder, at der allerede nu er en gruppe lokale børn- og unge, som er klar på at indtage klubhuset og fodboldbanen i Kulbaneparken.

Det fortæller Kvartergruppen i deres henvendelse i sagen, som du kan læse her:

Det vil være meningsløst og medføre et afgørende tab at tillid, hvis der ikke genetableres et klubhus i forbindelse med den nye kunstgræsbane.

1 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *