Smedestræde naboorientering nyhed

Forpladsen til Smedestræde er sikret – nu skal den bare gøres grøn

Teknik- og Miljøudvalget på rådhuset valgte at godkende den dispensation, der gør det muligt at bevare en lille forplads til ophold foran det nye byggeri på Smedestræde.

Der var opstået lokale protester imod at lade Socialforvaltningen opføre byggeriet på Smedestræde som Socialforvaltningen har tegnet det. Byggeriet krævede nemlig en dispensation fra en bestemmelse i lokalplanen, der siger, at der skal bygges helt ud til Valby Langgade, og at der skal være serviceerhverv i stueetagen.

Derfor blev sagen på initiativ fra Gorm Gunnarsen (Ø) og Jacob Næsager (C) taget op i rådhusets Teknik- og Miljøudvalg mandag den 15. marts – og her blev dispensationen godkendt af et næsten enigt udvalg.

Se beslutningen på referatet fra Teknik- og Miljøudvalgets møde den 15. marts:

Dispensationen er grundlaget for at bevare en forplads

Grunden på Smedestræde 2 har stået tom i mange år, siden vi i 2013 forhindrede, at Københavns Kommune solgte den til kommercielle formål.

Imens planerne om grundens anvendelse blev forhandlet, tog mange Valbyborgere den til sig som et grønt åndehul – især efter at TH. Bar fik midlertidig tilladelse til at åbne en pop-op sommerbar på grunden.

TH. Bar Valby

Det er grunden til, at vi har kæmpet for at bevare en lille forplads til ophold ud mod Valby Langgade, når Socialforvaltningen nu bygger boliger til 24 unge med handicap på grunden.

Men hvis dispensationen ikke var blevet godkendt mandag aften, kunne Valby have vinket farvel til den lille forplads.

Nu skal vi finde penge til begrønning

Byggeriet på grunden udføres af Socialforvaltningen, men det er Teknik- og Miljøforvaltningen, der skal anlægge den grønne forplads. Trods politiske tilkendegivelser om, at man ønsker at forpladsen skal være grøn, er der endnu ikke fundet penge til det.

Derfor samarbejder vi med Socialforvaltningen om at finde ekstra penge på Københavns Kommunes budget til at begrønne forpladsen – næste gang når overførselssagen forhandles på plads i marts måned.

Læs mere om vores ønsker til overførselssagen og hvordan du kan støtte op lige her:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *