Smedestræde byggehegn nyhed

Nu begynder anlæggelsen af 24 boliger til unge med handicap på Smedestræde

I løbet af foråret går Byggeri København i gang med nedrivningen af bygningerne på Smedestræde 2, så der til efteråret kan bygges 24 ungdomsboliger til unge med handicap på grunden.

Byggeriet blev besluttet i 2016, og anlægget skulle have gået i gang i 2019. Men da Københavns Kommune ramte anlægsloftet, blev projektet sat på pause.

Med vedtagelsen af Budget ’20 blev projektet igen sat i gang, og nu er tiden altså komme til nedrivningen af de gamle, faldefærdige bygninger på grunden.

Luftfoto af grunden Smedestræde

Farvel til TH Bar – i hvert fald på Smedestræde

Der skal lyde et kæmpe tak til Nima Alijani, som de sidste fem år har omdannet grunden fra forladt byrum til hyggelig sommerbar, til glæde for rigtig mange i Valby.

Nima har fra starten vidst, at grunden kun var ledig i en midlertidig periode. Han leder nu med lys og lygte efter et nyt sted i Valby, hvor TH Bar kan genopstå som bar, rooftop bar, restaurant, café, streetfoodmarked eller noget helt andet.

Hvis du kender til egnede tomme lokaler hører Nima meget gerne fra dig på TH Bars Facebookside:

Boliger til unge med behov for bostøtte

Byggeriet af boligerne på Smedestræde 2 ud mod Valby Langgade blev vedtaget i 2016. Socialforvaltningen manglede et sted at bygge boliger til 24 unge med handicap, som i dag bor i utidssvarende boliger i Sydhavnen.

Vi fik lokal indflydelse på planlægningen af boligerne, og har blandt andet arbejdet for, at der fortsat skal være offentlig adgang til et grønt byrum

Det byrum er ikke planlagt færdig endnu. Der arbejdes lige nu på at få skabt den bedst mulige løsning for, hvordan byggeriet kan åbne sig op for forbipasserende som en lille lommeplads.

Illustrationerne her er tidlige skitser, som blot skal illustrere størrelsesforholdene på det nye byggeri. Der er ikke tale om færdige arkitekttegninger, og illustrationerne afspejler ikke hvordan byggeriet eller forpladsen kommer til at se ud. 

Det har ikke været muligt at få tilført ekstra midler til en decideret lommepark, så forvaltningen arbejder med at finde nogle brugbare løsningen indenfor den begrænsede økonomi i projektet.

Der skal både tages hensyn til kommunens krav til byggeriet, de unge beboeres behov for privathed og projektets økonomi.

Det gamle, gule hus bevares

De endelige planer for byggeriet er endnu ikke færdige og godkendt. Sikkert er det dog, at den gamle gule bygning på Smedestræde 2 skal istandsættes og restaureres som en del af projektet (Bygning 1 på illustrationen).

Rørbæk og Møller er arkitekter i det strategiske partnerskab sammen med entreprenørfirmaet JAKON. De skal både opføre den nye bygning og istandsætte den gule bygning ud til Smedestræde.

Projektet sendes til Teknik og Miljøforvaltningens godkendelse i løbet af foråret. Selve byggeriet forventes igangsat ultimo oktober 2020 og ifølge tidsplanen bliver projektet færdigt i foråret 2022.

Forvent støv og støj under nedrivningen

Nedrivningsarbejdet udføres  i overensstemmelse med Københavns Kommunes retningslinjer.

Forvaltningen oplyser, at der kan forventes støjende og støvende arbejder mandag til fredag kl. 07.00-19.00 og lørdage  mellem kl. 08.00-17.00.

Man må dermed forvente øget trafik ved Smedestræde og Valby Langgade i forbindelse med bortskaffelse af materialer.

Hvis du vil vide mere om projektet er du velkommen til at kontakte Klarika Lankinen fra Byggeri København på bw5g@kk.dk eller Ditte Aasborg fra Socialforvaltningen på yk62@kk.dk.

Vi holder dig løbende opdateret om byggeriet på Smedestræde og andre lokale sager – følg med ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden:

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *