Smedestræde forpladsen er der stadig nyhed

Ingen dispensation betyder ingen grøn forplads på Smedestræde

Kræfter i det lokale handelsliv kæmper imod den dispensation fra lokalplanen, der skal gøre en grøn forplads til det nye byggeri på Smedestræde 2 mulig.

Debatten er opstået i kølvandet på nabohøringen om det nye byggeri på Smedestræde, og specifikt dispensationen fra at have erhvervsbygninger helt  ud til Valby Langgade.

Vi vil synes det er ærgerligt hvis dispensationen ikke tillades, da det både vil fratage Valbys borgere muligheden for en grøn lomme på Valby Langgade, og kigget ned ad Smedestræde, som giver mindelser om den gamle Valby landsby.

En grøn lomme til en pause på Valby Langgade

Vi har arbejdet hårdt for, at der i forbindelse med byggeriet bliver etableret en forplads med mulighed for ophold.

I de mange år grunden havde et midlertidigt formål tog borgerne varmt stedet til sig. Vi kan ikke bevare hele det populære grønne område, men en lille del af det kan bevares, med en lille grøn lomme med mulighed for ophold op mod Valby Langgade.

Hvis det skal realiseres, er dispensationen nødvendig. For i lokalplanen står, at der skal bygges helt op til fortovet.

Debatten om dispensationen har b.la. kørt i Valbybladet – se dækningen her:

De små kig minder os om landsbyen, der var engang

Det har også været vigtigt for os, at det nye byggeri er udformet, så der bevares et kig ned af Smedestræde, bl.a. til den bygning på Smedestræde 2, der er bevaringsværdig og istandsættes i forbindelse med projektet.

Det er de små kig, der giver Valby mindelser om den gamle landsby, vi var engang.

Søger ekstra midler til begrønning og beplantning

Vi var i forbindelse med nabohøringen ude med en kritik af, at forpladsen var forsvundet fra projektet og tilsyneladende erstattet med en parkeringsplads. Vi fik derefter opklaret, at p-pladsen til handicappede markeres meget diskret, og meget sjældent vil være i brug.

Sammen med Socialforvaltningen arbejder vi lige nu videre på at finde ekstra midler til begrønning og beplantning på pladsen.

Det er vigtigt for os at forpladsen bevares som en del af projektet, og at der findes yderligere midler til gøre den grønnere og mere indbydende.

Vi er således allerede et skridt videre og ønsket om en forplads lever videre.

1 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.