Byggeriet af 72 almene ungdomsboliger på Toftegårds Plads er godkendt

Vi venter stadig på svar på hvornår byggeriet af Valby Bibliotek og renoveringen af Toftegårds Plads går i gang. Nu har Teknik- og Miljøforvaltningen godkendt byggeriet af 72 almene ungdomsboliger på pladsen.

Byggeriet opføres af den almene Boligforening Hovedstadens Almene Boligselskab. I projektet opføres 72 almene ungdomsboliger, der skal udlejes til unge uddannelsessøgende og unge med særlige behov.

Byggeriet tager udgangspunkt i helhedsplanen for Toftegårds Plads, der placerer boligbyggeriet som en buet bygning foran Movias bygning på sydsiden af pladsen.

Ungdomsboligerne afgrænser den nye plads mod syd og formgiver sammen med landskabet og biblioteket mod nord en beskyttet plads i midten, der skal fungere som byrum med plads til kulturelle aktiviteter.

 

Bygningen består af fire etager – base og tre etager med boliger – og udgør 2.787 m2 indeholdende 72 ungdomsboliger.

Basen er en åben struktur med en stor portåbning ind mod pladsen. Hver enkelt bolig har både udsigt til pladsen mod nord, til liv og aktivitet, og mod syd og sol er det en mere stille atmosfære.

Udenpå facaderne snor altangangen sig. Altangangens placering skift er fra nord til syd ved opgangen i midten, hvilket sammen med bygningens form er med til at give liv til bygningen på begge sider.

Facade mod gade

Facade mod gård

Bygningen opføres med røde tegl, der skal spejle Kraftwerket og Valby Kulturhus.

Læs mere om det foreslåede nye byggeri her:

Se behandlingen i Teknik- og Miljøudvalget:

Afgørende vigtigt at boligerne passer ind på pladsen

Det har aldrig været vores ønske, at der skulle bygges boliger på pladsen foran Valby Kulturhus.

Vi har i hele processen slået fast, at det er aldeles og afgørende vigtigt, at de boliger, der skal passes ind på pladsen, lever op til alle intensionerne i helhedsplanen, både med hensyn til udformning og med hensyn til at blive integreret i pladsens funktioner, så brugen af pladsen som Kulturens Plads i Valby ikke forhindres eller besværliggøres.

Læs mere om renoveringen af Toftegårds Plads lige her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *