Valbyhaven tilbyder gratis havekursus med fire kursusgange

Foreningen Valbyhaven tilbyder til foråret et havekursus med fire kursusgange, hvor du bliver klogere på både teori og praksis i at omdanne din altan, din have eller en fælles byhave til et sted, der bidrager til biodiversitet, fødevareproduktion, forbedret mikroklima, opbygning af jord og carbonlagring.

Der er kun 12 pladser på det gratis kursus, og tilmeldingen er først til mølle.

Kurset afholdes:

  • Torsdag den 25 april
  • Torsdag den 2 maj
  • Torsdag den 16 maj
  • Torsdag den 23 maj 

Alle dage kl. 17-19 i Valbyhaven foran Valby Kulturhus.

Kurserne er et sammenhængende forløb, hvor du hver gang får mulighed for at opbygge  viden, som du til sidst kan bruge i design af et praktisk projekt. Det er derfor vigtigt at du kan komme alle fire gange

Tilmelding til foreningenvalbyhaven@gmail.com. Du skal oplyse dit navn og en kort motivation for at deltage i kurset:

Kurset foregår udendørs i al slags vejr (tag godt tøj på), dog ved længerevarende regn er der mulighed for at trække ind i Valby Kulturhus. Haven ligger foran Valby Kulturhus.

Fire kursusgange – fire temaer

Kurset tager udgangspunkt i fire temaer:

  • Vand – Vand er fundament for alt arbejde med jord, dyr og planter, Her kan du lære  om nedsivning/opsamling af vand, jordens vandholdningsevne, og træers betydning for vandet i  jorden.
  • Jord – Jorden er fundamentet for alt liv, både vores og naturens. Her kan du lære om kulstof/kvælstofkredsløb, jorddække, bunddække, kompost og jordens mikroliv
  • Skovhaver – Skov er jordens “naturlige tilstand” og løser samtidigt mange af nutidens udfordringer. Her kan du lære om skovhaver og deres design, biodiversitet, fødevareproduktion og carbonlagring.
  • Køkkenhave/plantekasse – Praktisk indføring i at designe, anlægge og udvikle din egen mad, uanset hvor meget plads du har. Du kan lære om sammenhængen mellem hvad du spiser og hvad du kan dyrke, samplantning og etårige planters pasning.

Alle fire kurser bliver en blanding af praktisk arbejde og gruppearbejde ud fra korte oplæg. Til slut på hvert kursus opsummeres der hvad du selv kan gøre i dit eget liv.

Om Valbyhaven

Valbyhaven er en lille brugerdrevet byhave foran Valby Kulturhus, som siden 2016 har udviklet et demonstrationssted for både permakultur og bæredygtig omstilling for natur og mennesker i byen.

Læs mere om Valbyhaven her:

Kursusrækken kan afholdes gratis takket være støtte fra vores miljøgruppe. Læs mere om miljøgruppens arbejde her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *