Bibliotek Toftegårds Plads Valby nyhed

Byggeri af ungdomsboliger på Toftegårds Plads er sendt i udbud

Som forventet har Københavns Kommune sendt byggeriet af almene ungdomsboliger på Toftegårds Plads i udbud, så de evt. kan opføres samtidig med Valby Bibliotek og resten af pladsens nye byrum.

Muligheden for at opføre almene ungdomsboliger på pladsen blev vedtaget sammen med helhedsplanen i 2020.

Toftegårds Plads skal omdannes til en indbydende offentlig plads med plads til kulturelle aktiviteter , der omkranses af et nyt bibliotek på nordsiden og en grøn vold mod Gammel Køge Landevej. Boligerne kan opføres i den sydlige ende af pladsen.

Toftegårds Plads visualisering: Bølgen

Boligerne markeret på visualisering af helhedsplanen fra Schønherr arkitekter

I alt kan en bygning være på 2.500 etage m2, i max. 4 etager. Bygningen skal i grundplan være åben, så der er passage til og fra pladsen.

Se udbuddet her:

Ønsket om boliger er ikke vokset i vores have

Vi har aldrig haft et ønske om boligbyggeri på Toftegårds Plads. Ønsket om at opføre boliger for at finansiere noget af pladsens udvikling kommer politisk fra rådhuset.

Da vi i 2020 havde helhedsplanen i høring var boligerne heller ikke i høj kurs blandt Valbys borgere:

Vi glæder os dog over, at der i udbuddet er indskrevet ret skrappe krav til, hvordan bygningen skal passe ind i den omkringliggende plads.

Det er beskrevet hvordan byggeriet skal have en buet form, så det sammen med biblioteket griber om pladsen, og at byggeriet har en portåbning, der skaber kig og direkte forbindelse fra Gl. Køge Landevej.

Se nogle af kravene til det nye byggeri i udbudsmaterialet:

Afsæt penge til pladsens udvikling på Budget ’22

Når politikerne på rådhuset fra starten af september skal forhandle om budgettet for 2022, spiller vi ind med ønsket om at få afsat penge til udviklingen af byrummet på Toftegårds Plads.

Så kan det nye Valby Bibliotek og resten af pladsen nemlig projekteres og anlægges samtidig.

Læs mere om vores budgetønsker her:

Vi forventer, at anlægget af det nye Valby Bibliotek går i gang primo 2022, og at det nye bibliotek er indflytningsklart omkring 2025.

1 svar
 1. Bodil
  Bodil siger:

  Jeg tror I glemmer noget.
  Vi kommende pensionister har været med til at bygge samfundet op, så vil vi også have nogle senior boliger i Valby og ikke igen og igen ungdomsboliger.
  Vh
  Bodil

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *