Budget 18 Valby

Helhedsplan og nyt bibliotek på vej til Toftegårds Plads

Valby blev bestemt ikke glemt i årets budgetforhandlinger. Hele tre af lokaludvalgets fire højest prioriterede ønsker kom med i det endelige Budget ’18 – herunder penge til planlægning af nyt bibliotek og en helhedsplan for Toftegårds Plads!

Helhedsplan for Toftegårds Plads

I Budget ’18 er der afsat penge til planlægning af byggeriet af et nyt Valby Bibliotek som randbebyggelse på den sydlige Toftegårds Plads.

Placering af et nyt Valby Bibliotek som en let og transparent randbebyggelse er en ideel første fase i at realisere vores vision om Toftegårds Plads som kulturens plads i Valby, som beskrevet i Bydelsplan 2017.

Læs mere om vores visioner for Toftegårds Plads:

Bemandet legeplads i Kulbanekvarteret

Kulbaneområdet er et af Københavns mest forsømte områder. Men det er ved at være fortid, for på årets budget var der hele to store poster til udviklingen i kvarteret:

 • Bemandet legeplads i Kulbaneparken 
 • Byrumsmidler til skybrudsprojektet på Kulbanevej

Midler til de to vigtige projekter er et stort skridt på vejen mod en levende, aktiv, tryg og grøn park i Kulbanekvarteret, som kan give nye mødesteder og rekreative områder til det udsatte kvarter.

Følg Områdefornyelsen i Kulbanekvarteret hvis du vil vide mere om udviklingen i området:

Direkte stiforbindelse mellem Grønttorvet og F.L. Smidth

En direkte forbindelse mellem de nye byggerier i Valby Syd til det centrale Valby er helt afgørende for sammenhængen i vores bydel. De nye boligområder skal ikke være isolerede enklaver, men en integreret del af Valby.

Med penge til planlægningen af forbindelsen på Budget ’18 er vi et godt skridt videre imod at gøre Valby til en sammenhængende bydel!

Penge til Folehaven og Ålholm

På budgettet blev der også afsat penge til:

 • Stor tryghedspakke til Folehaven
  • Folehaven har fået bevilget 4.8 mio. kr. over de næste 4 år til et tryghedspartnerskab, hvor SSP, Lokalpoliti, kommunale klubber og institutioner arbejder sammen med 3B’s boligsociale medarbejdere og Sikker By om at øge trygheden i området.
 • Helhedsrenovering af Ålholmvej

Alt i alt glæder vi os over et rigtig godt resultat for Valbys i årets budgetforhandlinger!

Læs mere om budgetaftalen på Københavns Kommunes hjemmeside:

Læs mere om lokaludvalgets budgetønsker her:

1 svar
 1. Jo
  Jo says:

  Kære sekretariat og VLU
  Tillykke med at I har fået så mange tiltag igennem budgetforhandlingerne. Det er et flot stykke arbejde I har gjort: Vel(be)skrevet i både billede og tekst. Jeg glæder mig til at følge særligt byrumsudviklingen på Toftegårds unavngivne sydplads – og for så vidt også i resten af bydelen.
  Keep up the excellent work, pragtfulde mennesker!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *