Valby Smedje reddet nyhed

Valbys gamle smejde er reddet

Et enigt Teknik- og Miljøudvalg besluttede den 9. maj, at en af Valbys ældste bygninger, smedjen bag Valby Langgade 55, skal udpeges som bevaringsværdig og dermed reddes fra nedrivning.

Vi har arbejdet tæt sammen med Valby Lokalhistorisk Selskab og Arkiv om at få smedjen udpeget som bevaringsværdig, og sagen har også fået stor lokal opbakning og støtte fra Københavns Museum.

Vi er derfor ovenud glade for, at politikerne i udvalget har lyttet, og besluttet, at Smedjen skal udpeges som bevaringsværdig, og området, hvor bygningen ligger, skal udgå af lokalplanen.

Bygningen er oprindeligt fra 1819 og har siden haft den nuværende placering bag Valby Langgade 55. Bygningen har overlevet to brande i Valby – i 1865 og 1883.

Bygningen var igennem en gennemgribende istandsættelse i 1987. I den forbindelse viser fotografier i lokalhistorisk arkiv, at træværket blev bevaret, og murværket renoveret.

Læs mere om smedjen her:

Smedjen var en del af et lokalplanforslag, der giver grundejeren, fagorganisationen 3F/BJMF, mulighed for, at der kan bygges familie- og ungdomsboliger, en daginstitution, udvidelse af en eksisterende Netto samt nye lokaler til serviceerhverv.

Smedjen stod på den baggrund til nedrivning.

Den nye lokalplan for Mølle Allé skal nu i supplerende høring, før den kan endeligt vedtages, da ændringen betyder at bebyggelsesplanens mulighed for nybyggeri ikke kan fuldt realiseres.

1 svar
  1. Bettina Hauge
    Bettina Hauge siger:

    Det var sørme godt! Forhåbentlig skal Mølle Alle heller ikke bruges af kæmpe store NETTO lastbiler – der må kunne findes en anden løsning. Det er simpelthen for farligt med den trafik der!

    Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.