Pladsen foran Valby Kulturhus fortjener et nyt navn

De nye bygninger og faciliteter på den sydlige del af Toftegårds Plads foran Valby Kulturhus kommer til at danne ramme om et helt nyt kulturelt centrum i Valby – vi mener derfor, at den nye plads fortjener sit eget navn.

Udviklingen af Toftegårds Plads til en ny Kulturens Plads i Valby var flagskibsprojekt i vores sidste bydelsplan fra 2017.

Siden har projektet taget form og blevet finansieret, og lige nu ser det ud til, at anlæg af nyt Valby Bibliotek kan starte i 2024, og hele pladsen vil stå forandret med grønne bakker, plads til aktiviteter og nye ungdomsboliger i 2027.

Vi synes derfor det er på tide, at pladsen får sit eget navn – et projekt vi har beskrevet i Valbys nye bydelsplan, der netop er blevet færdig:

Nyt navn er et Valby-projekt

Navnet Toftegårds Plads Syd anvendes normalt om pladsen foran Valby Kulturhus – men faktisk har pladsen ikke noget navn, og den korrekte betegnelse er Gl. Køge Landevej 1. Den egentlige Toftegårds Plads er pladsen på den anden side af Vigerslev Allé.

En navneændring er et komplekst og tidskrævende projekt, og vi vil have Valbys borgere med til at bestemme, hvad den nye plads skal hedde.

Vi vil allerede nu undersøge mulighederne og hente de nødvendige tilladelser hos de relevante myndigheder. Og så håber vi at kunne sætte gang i en proces snart, hvor alle i Valby kan komme med forslag til pladsens nye navn.

Hvad synes du, pladsen kunne hedde?

Læs Valbys nye bydelsplan

Projektet “Navngivning af Valbys nye Kulturens Plads” indgår i Valbys Bydelsplan 2023, der netop er blevet færdig.

I bydelsplanen sætter vi langsigtede mål, definerer indsatsområder og konkrete projekter, der samlet skal udvikle Valby til en endnu bedre bydel, under en samlet vision, der sikrer fælles retning.

Læs hele planen her:

Valby Bydelsplan 2023 online version

4 svar
 1. Dan Jensen
  Dan Jensen siger:

  Jeg håber at Toftegaardsplads nord også kommer med. Kunne være fantastisk hvis det hele kunne hænge sammen. Og gerne en Toftegaards plads uden biler.

  Svar
 2. Birgitte Vibeke Spatzek
  Birgitte Vibeke Spatzek siger:

  Navneforslag: Trekroner Plads.
  Pladsen ligger parallelt med Trekronergade og her ligger stadig den flotte bygning fra bryggeriet Trekroner- meget tæt på pladsen.
  Vh Birgitte Spatzek

  Svar
 3. Ditte-Maria Christiansen
  Ditte-Maria Christiansen siger:

  Da det nye på pladsen bliver biblioteket kunne navnet måske være en forfatter som kommer fra Valby.

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *