Ny lokalplan skal give plads til byggeri i syv etager ud mod Gl. Køge Landevej

Ny lokalplan for området ved Poppelstykket skal gøre det muligt at opføre bl.a. ungdomsboliger, familieboliger, hotel og butikker i stueetagen – hør mere til borgermøde i Valby Kulturhus den 21. februar.

Lokalplansområdet ligger i Valbys gamle industrikvarter i nærheden af København Syd (tidligere Ny Ellebjerg) og Grønttorvet. Det foreslåede byggeprojekt er på syv etager og skal indeholde ungdomsboliger, familieboliger, et hotel og butikker.

Vi har tidligere skrevet om det foreslåede projekt her:

Kom til borgermøde og bliv klogere på projektet

Vi inviterer sammen med forvaltningen til borgermøde om lokalplanforslaget:

Onsdag den 21. februar kl. 19-21 

Valby Kulturhus, 5. sal 

Valgårdsvej 4-8, Valby 

På mødet orienterer forvaltningen om lokalplanforslaget. Input fra borgermødet vil også indgå i vores høringssvar.

Da vi havde projektet i indledende høring over sommeren forelå der endnu ikke detaljeret materiale.

Vi udtalte os derfor i generelle vendinger om, at vi ønsker Poppelstykket II udviklet på en måde, der styrker områdets sammenhæng og prioriterer nærheden til København Syd og Valby Idrætspark.

Vi mener ikke, der er brug for flere ungdomsboliger i området, da der i de seneste år er bygget flere hundrede sådanne boliger i området.

Find høringsmaterialet og læs mere om borgermødet på høringsportalen Bliv Hørt lige her:

8 svar
 1. Heidi Rose
  Heidi Rose siger:

  Det foreslået byggeri er alt for højt – der er i forvejen tæt bebygget i området. Vi kan ikke være her for trafik proppe og biler fra alle de nye beboer i Valby. Højst 4 etager tak.

  Svar
 2. Michal Ballieu Peulecke
  Michal Ballieu Peulecke siger:

  Syntes det er helt vildt som der skal bygges alle steder i valby… de gamle erhverv der lå her er blevet skubbet ud…. hvilket jeg syntes er skidt… mvh Michal

  Svar
 3. Anne Christiansen
  Anne Christiansen siger:

  Jeg syntes det er godt at bygge boliger på denne grund, men det vil være pænere med byggeri i varieret højder så det ikke bare ligner en stor grim kasse, det kunne være ret pænt med noget i stil med “Grønttorvet”.underjordiske parkeringsmuligheder vil også gøre plads til et grønt område. Husk at nogle skal leve der.

  Svar
 4. Peter Munk
  Peter Munk siger:

  1) reelle ungdomsboliger til studerende
  2) mindre familieboliger til singler
  3) butikslokaler med et husleje nivo der er realistisk. Der er ikke noget så trist som tomme butiks vinduer. Plads til små erhverv og iværksætteri kunne skabe dejligt liv.

  Svar
 5. peter munk
  peter munk siger:

  Butikker og byliv. Politikerne ønsker mange steder at skabe mere liv og ofte betyder det at der i lokalplaner bliver stillet krav om butiksarealer. Det er vist på tide at tænke “liv” på en anden måde. Butiksdøden florerer og nethandlen blomstrer og det er vist en tendens der ikke vender. Tomme butikslokaler signalerer død ikke liv og se eks. hvordan lokalerne på Grønttorvet står gabende tomme og bidrager til fornemmelse af “død” snarere end af liv. Grønttorvsparken er meget levende fordi så mange bruger den og bevæger sig igennem den. Dette giver oplevelsen af liv UDEN butikker. Så tænk Jer nu om når I tror i skaber liv ved at forlange butikslokaler i lokalplaner. Følager skal nok være levende fordi den er en central passage til stationen.

  Svar
 6. peter munk
  peter munk siger:

  fortsat: så i stedet for tomme butikslokaler så stil krav om kvalitet i oplevelsen i byrummet på vej til stationen. I form af beplantning gode dybe kantbede a la de bedste på Grønttorvet bænke mm Men kvalitet i byrummet som ER noget andet end golde butikslokaler

  Svar
 7. Ole Bach
  Ole Bach siger:

  Bliver der også bygget en 7 etagers murstensklump på den anden side af Følager – nr. 1-5 – på arealet op mod jernbanen??
  Så bliver det en gyselig gade, som stjæler dagslys …!
  Det har slet ikke været inddraget i debatten om lokalplanerne.
  Er der overhovedet en lokalplan for det store areal mellem Følager og togskinnerne?
  Kun at se lokalplanen i retning mod Silvan og Poppelstykket – er meget eensidigt!

  Svar
 8. Houda m
  Houda m siger:

  Ikke alt for meget byggeri. Vi kan knap nok komme hjem og ind til vores hoveddør med alle de mennesker og trafik. Skab noget mere grønt, så vi kan trække vejret. Både dem som bor i Valby (grønttorvet) og dem som er forbigående.

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *