Poppelstykket II lokalplanforslag nyhed deling

Forslag til nyt byggeri i syv etager på Poppelstykket på vej i høring

I Valbys gamle industrikvarter ved Ny Ellebjerg og Grønttorvet er et nyt, ambitiøst byggeprojekt på syv etager på vej – et byggeri, der skal indeholde ungdomsboliger, familieboliger, et hotel og butikker.

Lokalplanforslaget skal behandles i Teknik- og Miljøudvalget den 20. november og derefter i Borgerrepræsentationen, før det kommer i otte ugers offentlig høring.

I den forbindelse afholdes et borgermøde om det nye lokalplanforslag.

Byggeri med 50% ungdomsboliger og 25% almene boliger

Nybyggeriet har et etageareal på ca. 16.560 m2. Det opføres med randbebyggelse og i syv etager mod Gammel Køge Landevej, Følager og skel mod syd med en mindre tilbagerykning mod Følager og en større tilbagerykning mod Gammel Køge Landevej bl.a. af hensyn til trafikstøjen herfra.

Lokalplanforslaget fastsætter, at ungdomsboliger højst må udgøre 50% af det samlede boligetageareal, selv om bygherre har ønsket en højere andel af ungdomsboliger.

Der skal opføres almene boliger svarende til 25 % af boligetagearealet som en del af randbebyggelsen mod Følager.

For at fremme bylivet vil 75 % af stueetagen langs Gammel Køge Landevej og Følager blive indrettet med publikumsorienterede funktioner. Dette omfatter en café og kunstnerisk udsmykning i det grønne område, potentielt med en skulptur eller vandkunst.

Grønne initiativer og nedsat parkeringsnorm

På grund af nærheden til Ny Ellebjerg Station og den kommende metrostation (kommende København Syd), vurderer forvaltningen, at der kan opføres 50 procent færre parkeringspladser i forhold til parkeringsormen. Derfor kan bygherre nøjes med 28 nye parkeringspladser.

Projektet vil omfatte en række grønne initiativer, herunder en betydelig mængde træplantning og bæredygtighedsstrategier integreret i byggeprocessen, hvilket afspejler Københavns Kommunes forpligtelse til miljøansvar og klimatilpasning.

I alt stilles der krav om plantning af 68 nye træer.

Se hele lokalplanforslaget og Teknik- og Miljøforvaltningens indstilling her:

Udvikling, der styrker områdets sammenhæng

Vi havde forslaget til en ny lokalplan i indledende høring over sommeren, på et tidspunkt hvor der ikke forelå så meget materiale, vi kunne forholde os til.

Vi udtalte os derfor i generelle vendinger: Området omkring Poppelstykket er indtil videre udviklet med isolerede projekter, der spiller dårligt sammen. Vi ønsker Poppelstykket II udviklet på en måde, der styrker områdets sammenhæng og prioriterer nærheden til Ny Ellebjerg Station og Valby Idrætspark.

Vi mener ikke, der er brug for flere ungdomsboliger i området, da der i de seneste år er bygget flere hundrede sådanne boliger i området.

Læs hele vores svar på den indledende høring her:

Forvaltningen lægger op til, at der i forbindelse med den offentlige høring bliver afholdt et borgermøde. Det støtter vi selvfølgelig op om, og melder ud når dato og tid er fastlagt.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev for at få direkte besked om borgermødet, og andre nyheder om Valbys udvikling 3-4 gange om måneden:

7 svar
 1. Anders
  Anders siger:

  Magen til uinspirerende arkitektur skal da lede længe efter. Kan man ikke i det mindre forlange mere variation i facaden. Grønttorvet viser efter min mening vejen frem med fin (måske ikke prangende, men alligevel…) og langtidsholdbar arkitektur.

  Svar
  • Ole Bach
   Ole Bach siger:

   Meget enig med Anders.
   Den store 7-etagers murstensklump med plan og fantasiløs facade er ikke køn, men en øjedræber. Gab…
   Nu frygter jeg og vi, at der bliver bygget en ny stor og tung og høj murstensklods på det sidste ledige område mellem stationsudbygningen, Følager og Gammel Køge Landevej. – Men forhåbentlig endnu en 7-etagers øjenbæ.
   Husk det Københavns Kommune, Teknik og Miljøforvaltningen og Byplansudvalget, tak!

   Svar
 2. Frank
  Frank siger:

  Ja Anders du har så meget ret,for mig at se som er født og opvokset i Valby er det meget skræmmende at de der siger godt for de kæmpe store altødelæggende betonklodser med 2 træer og den græsplæne
  vi der bor i København har ikke brug for flere nye boliger med tilhørende biler.
  jeg kan stadigvæk huske fra min barndom at når man så en bil på vejen blev man helt forskrækket i dag er det stik modsat, tænk jer nu godt om hvis det overhovedet er muligt.

  Svar
 3. Lars
  Lars siger:

  Uha, uha, hvor ærgeligt, hvis det bliver realiseret! Vil det være muligt at indbyde borgere i omegnen og arkitekter til at komme med idéskitser til, hvad det område kunne bruges til?

  Svar
 4. Tom
  Tom siger:

  Utroligt – endnu et kæmpe-byggeri i området, som får dispensation til antal P-pladser. Det vil kun belaste de små private fællesveje endnu mere end de er i dag, hvor belægningen er tæt på 100% i aftentimerne. Hvad skal man med krav til byggerier, når der alligevel gives dispensationer med rund hånd?

  Svar
 5. May Svitzer
  May Svitzer siger:

  Er det ikke snart på tide at gøre det attraktivt at bo på landet???
  Dejlige skoler med fantastiske lærere, lægehus, supermarket o.s.v
  Det er kun fantasien der bremser.

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *