Nyt stoppested Lykkebovej nyhed

Ny linje 11 skal vende på Lykkebovej

Ruten for den nye linje 11 har vakt bekymring hos beboerne omkring Lykkebovej – der bliver nemlig etableret et nyt stoppested her til de linje 11, der ikke skal fortsætte til Hvidovre Hospital. Vi har fået en forklaring fra Movia.

I oktober sidste år blev det besluttet at etablere en ny buslinje 11, der skal køre ad Vigerslev Allé mellem Hvidovre Hospital og Rådhuspladsen, og dermed erstatte linje 1A på strækningen.

Det er dog ikke alle afgange på strækningen, der kører hele vejen til Hvidovre Hospital. Derfor er der ved at blive anlagt et nyt busstoppested på Lykkebovej til de linje 11, der ikke skal videre.

Lykkebovej anlæg af busstoppeste

Det har fået flere af beboere til tasterne, da de frygter at Lykkebovej, der i forvejen er plaget af tung trafik, bliver endnu mere utryg, især for områdets skolebørn.

Vi har også fokus på en fredeliggørelse af Lykkebovej, derfor holdt vi hurtigt et møde med Movia, der forklarede nødvendigheden af det nye stoppested.

Det eneste sted en vendeplads er mulig

Udfordringen, som Movia skal løse, er, at nogle af linje 11 ikke skal køre hele vejen til Hvidovre Hospital. Dem, der ikke skal hele vejen ud, skal så vende via Lykkebovej – Vigerslevvej – Vigerslev Allé.

Det er ifølge Movia det eneste sted på strækningen, det er muligt at etablere vendeplads.

Ved at køre de busser, der skal vende, ned ad Lykkebovej, sikrer man, at alle linje 11 mod byen bruger samme stoppested ved krydset Vigerslev Allé/Vigerslevvej.

Nogle af busserne på den nye linje 11 kommer dermed til at køre på Lykkebovej. Konkret drejer det sig om:

  • 4 gange i timen: Hverdage kl. 6:30-9; 13:45-18:00
  • 3 gange i timen: Hverdage kl. 5:30-6:30; 9:00-13:45 / lørdage kl. 9:00-17:30 / søndage kl. 10:00-17:30
  • 2 gange i timen: Alle ugens nætter fra midnat frem til ca. kl. 5:30-6:00

Der vil ikke være kørsel på disse tidspunkter: Hverdage kl. 18-24 / lørdage kl. 6-9; 17:30-24:00 / søndage kl. 6-10; 17:30-24:00

Stoppet på Lykkebovej kun til afsætning

Stoppestedet på Lykkebovej vil blive anvendt som afsætningsstop, og vil derfor ikke blive indrettet med venteforhold i form af læskærm mv.

Lykkebovej nyt busstoppested

De linje 11, der ikke kører til Hvidovre Hospital, sætter passagerer af på Lykkebovej. Så kører de rundt og samler passagerer op på Vigerslev Allé ind mod byen.

I forhold til krydset ved Vigerslev Allé og Lykkebovej har Movia kørt testkørsler med bussen, og de viser, at de nuværende forhold er tilstrækkelige for at bussen kan dreje. Derfor vil der ikke ske en tilpasning af krydset.

Gode skiftemuligheder mellem 11, 10 og 1A

Linje 10 får i forbindelse med den nye buslinje et stoppested ret tæt på Vigerslev Allé. Der vil derfor være relativt gode skiftemuligheder mellem linje 10, 11 og 1A i nærheden af krydset Vigerslevvej/Vigerslev Allé.

Elbusser på strækningen fra slutningen af 2021

Busserne på både linje 10 og linje 11 erstattes fra slutningen af 2021 med nye elbusser, som både støjer og sviner mindre.

Linje 11 begynder at køre fra den 27. juni 2021.

Læs mere om den nye linje 11 her:

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *