Vigerslev Alle station kunstværk nyhed

Farverige fliser skal skabe en ny port til Kulbanekvarteret

Kunstneren, der skal udsmykke Vigerslev Allé station, er fundet! Det bliver Lise Nørholm, der med kunstværket KULBANE ALLE skal gøre jernbaneviadukten mere farverig og tryg.

Værket i viadukten skal skabe en tydelig indgang til Kulbanekvarteret, byde borgere og beboere velkomne, samt øge følelsen af tryghed ved stationen.

Udsmykning skal give øget tryghed 

I øjeblikket er viadukten ved Vigerslev Allé station primært præget af graffiti og manglende vedligehold, men det skal der nu laves om på.

Vigerslev alle station

En dommerkomite sammensat af Områdefornyelsen i Kulbanekvarteret har nemlig kåret det vinderprojekt, som til august skal skabe synlige forandringer og en indbydende indgang til Kulbanekvarteret ved Vigerslev Allé Station.

De store betonflader under de tre togbroer skal dækkes af farverige fliser i kunstværket KULBANE ALLE skabt af Lise Nørholm.

Billederne her er nogle af de første skitser, Lise Nørholm har lavet af kunstværket:

De kan give en idé om hvordan værket kommer til at se ud, måske vække større nysgerrighed – men én ting er sikkert: det er kun skitser.

Kunstneren Lise Nørholm fortæller, at kompositionen følger de forskellige betonmoduler, og fliserne placeres på fronten helt ud til kant i højde og bredde. Fordelingen af mønster og farve snakker med de mange funktionelle elementer eller brudte flader i viadukten – og med de store blygrå togbaner, der danner ”loftet” og de allerede eksisterende mure i de brune natursten.

Kunstværk resultat af lokalt engagement

Idéen til udsmykning kom fra Områdefornyelsen Kulbanekvarteret og den relativt nye forening Kunstforeningen Kulbanekvarteret.

Vinderprojektet blev kåret af en dommerkomité, som bestod af:

  • Bestyrelsen for Kunstforeningen Kulbanekvarteret
  • Formand for Kvartergruppen i Områdefornyelsen Kulbanekvarteret
  • Formand for Valby Lokaludvalg
  • En repræsentant fra Rådet for Visuel Kunst
  • En kunstfaglig rådgiver

Kunstværket er finansieret med 250.000 kr. fra Legat for Stadens forskønnelse og almene bedste, 175.000 kr. fra puljen Kulbanefællesskaber og 487.000 kr. fra Områdefornyelsen Kulbanekvarteret.

Det færdige værk forventes etableret i efteråret 2021 – så du må vente lidt endnu med at se Kulbanekvarterets nye port.

Områdefornyelsen takker af

Siden 2016 har Områdefornyelsen Kulbanekvarteret sammen med lokale beboere og aktører arbejdet for at gøre Kulbanekvarteret til et attraktivt og levende sted med stor bykvalitet, nye stiforbindelser, mødesteder, fællesskaber og aktiviteter. Alt sammen i tæt samarbejde med både grundejere og andre, der bor, bruger eller har en hverdag i kvarteret.

Områdefornyelsen slutter sit arbejde i Kulbanekvarteret ultimo 2021.

Sjælør Station udsmykkes også

Samtidig med udsmykningen af Vigerslev Allé station er der et kunstværk på vej på Sjælør Station, efter initiativ fra Områdefornyelsen i Sydhavnen.

Visualisering Sjælør

Visualisering Sjælør station

Det kan du læse mere om her:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *