Vigerslevparken adgangsveje nyhed

Trafiksikring af Vigerslevvej og nye indgange til Vigerslevparken er godkendt

Mandag aften godkendte kommunens Teknik- og Miljøudvalg projektforslaget, der skal fredeliggøre og begrønne Vigerslevvej mellem Folehaven og Blommehaven, skabe nye indgange til parken, og nedlægge 35 parkeringspladser.

Projektforslaget var stillet af Områdefornyelsen Folehavekvarteret, og er en del af områdets kvarterplan. Det er udarbejdet af en arbejdsgruppe i tæt dialog med områdets beboere.

Projektet består af:

  • En helle i den nordlige ende
  • To øer ved adgangsvejene til parken, der er kombineret med busstoppesteder 
  • En helle i den sydlige ende 

Projektet indbefatter nedlæggelsen af op til 35 parkeringspladser, da vejen indsnævres på grund af de nye midterheller.

Vigerslevvej og park forslag oversigt

A-D = fire nye midterheller. B + C fungerer tillige som fodgængerovergange.
E+F = nye/forbedrede parkindgange

Med godkendelsen i hus kan anlægget af de nye tiltag foregå fra oktober til december, med forventet ibrugtagning midt i december.

Læs mere om projektet her:

På mødet i Teknik- og Miljøudvalget stemte Konservative Folkeparti og Venstre  imod forslaget, da de ikke ønskede at være med til at nedlægge parkeringspladser.

Se hele beslutningen på Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden her:

Områdefornyelsens projekt slutter ved Blommehaven, og det aktuelle projekt stopper derfor der. Vi har i en kommentar til projektet understreget, at der også syd for Blommehaven er brug for en dæmpning af trafikken.

Vi opfordrer til, at der udarbejdes et konkret projekt i Teknik- og Miljøforvaltningen, meget gerne i kombination med det planlagte skybrudsprojekt på strækningen.

1 svar
  1. Tommy Jørgensen
    Tommy Jørgensen siger:

    havde håbet på at i ville gå skridtet videre ; at sikre/ langsomgøre vigerslevvej helt oppe fra valbylanggade og til og med Lykkebopskole ,om morgenen og eftermiddag er det en ren motorvej; lys kryds skifter så det passer med at der altid er trafik enten fra den ene side eller anden,det kan tage op til et kvarter at krydse den vej,for os som bor her (det skal siges at der er mange søde billister der laver et hul og vinker os over)

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *