Kunstnerisk makeover Sjælør og Vigerslev Allé st nyhed

Kunst skal skabe tryghed på Vigerslev Allé og Sjælør station

Der skal flere farver og mere lys i de grå tunneller under Sjælør og Vigerslev Allé st. – det har lokale kræfter arbejdet for, og på mandag skal Teknik- og Miljøudvalget beslutte, om projekterne skal sættes i gang.

Forslagene til udsmykningen kommer på baggrund af store lokale ønsker. På Sjælør station kommer idéen fra Områdefornyelsen i Sydhavnen, og på Vigerslev Allé station er det Områdefornyelsen i Kulbanekvarteret og den nye forening Kunstforeningen Kulbanekvarteret, der har taget initiativ.

Udsmykning og bedre belysning skal hjælpe til at komme utrygheden til livs ved Sjælør Station og Vigerslev Allé Station, som ligger i to af kommunens udsatte boligområder.

En tryggere og smukkere Vigerslev Allé station

Under viadukten på Vigerslev Allé Station etableres et byrum bestående af kakler/fliser på viaduktens betonkonstruktion oplyst af den eksisterende gadebelysning.

Vigerslev Allé st

Vigerslev Allé st. nuværende forhold

Kunstværket skal understøtte en bedre sammenhæng i byen, løfte det visuelle udtryk og skabe en mere tryg passage for pendlere, fodgængere og cyklister. Processen med at vælge kunstner og kunstværk er igangsat og forventes afklaret i begyndelsen af 2021.

I udvælgelsen af kunstner til værket deltager repræsentanter fra Statens Kunstfond, Kunstforeningen Kulbanekvarteret og Områdefornyelse Kulbanekvarteret.

Rådet for visuel kunst bliver også inviteret med i udvælgelsen af kunstner og kunstværk.

Vi fortæller selvfølgelig mere om kunstværket, når kunstneren er udvalgt og der ligger en skitse.

Solnedgang og solopgang på Sjælør station

Under broen ved Sjælør Station er forslaget at etablere et byrum med kunstnerisk belysning i de mørke passager. Broens vægge bliver beklædt med farvede kakler, der mod vest illustrerer solnedgang og mod øst en solopgang.

Kunstværket skal løfte det visuelle udtryk og den oplevede tryghed for pendlere, fodgængere og cyklister på Sjælør Boulevard. Byrummet bliver udsmykket af kunstner Søren Hüttel og er udvalgt af en arbejdsgruppe under Områdefornyelse Sydhavnen, hvor Rådet for Visuel Kunst, Banedanmark, DSB og lokale beboere har været repræsenteret.

Kunstværkerne kan nydes i slutningen af 2021

De to projekter har en samlet værdi af 1,7 mio. kr.

Teknik- og Miljøudvalget skal behandle projektforslaget på deres møde mandag d. 11. januar. Godkendes projekterne, forventes de begge ibrugtaget i slutningen af 2021.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret med dette og andre projekter i Valby:

3 replies
 1. Lone ekelund
  Lone ekelund siger:

  I forb med vigerslevstationstunnellens udsmykning bør krydset og fodgængerovergangen til retortvej oplysesbedre. Jeg er både bilist og.
  Og cyklist og synes det er et livsfarligt kryds fra alle sider og meget utrygt
  For især gående om morgenen er det jo skolebørn og bilister respekterer ikke lyssignalet efter at have stået og ventet foran tunellen stormer de frem og stopper ikke
  Der bør stærkt lys i krydset foroven eller som før tunnellen stærkt oplyst
  Vh Lone ekelund Højbovej 11

  Svar
 2. Anette Jakobsen
  Anette Jakobsen siger:

  .Spild af penge, folk er mere utrygge på stationerne og i s-togene end under viadukten Der kan du bare råbe og alle kan høre

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *