Fortætning villaområder nyhed

Endnu et slag i kampen imod fortætning af Valbys villaområder

Et medlemsforslag fremsat i Teknik- og Miljøudvalget foreslog at genindføre en automatisk dispensation til dobbelthuse i villakvarterer, og det fik os til at fare hurtigt i blækhuset.

Dén kamp tog vi nemlig i 2017, da vi var med til at få ændret praksis, så dispensationerne fra gældende villaservitutter skal politisk behandles.

Derfor skrev vi hurtigt et brev, som vi fredag sendte til Teknik- og Miljøudvalgets medlemmer og Teknik- og Miljøborgmesteren:

Vi har erfaret, at medlemsforslaget blev stemt ned i Teknik- og Miljøudvalget, så praksis bliver gudskelov ikke ændret i denne omgang.

De grønne områder lider når der bygges dobbelthuse

Kampen mod fortætning og befæstning i villaområderne er en, vi fortsat vil være opmærksomme på. Det har tidligere været en god fidus for investorer at købe enkelthuse, rive ned og opføre dobbelthuse.

Det betyder desværre ofte, at de grønne flader erstattes af fliser og indkørsler. Og villakvartererne har en vigtig funktion som byens grønne lunger, til glæde for både biodiversiteten og københavnerne.

Læs mere om den beslutning, der blev vedtaget i 2017:

Lokalplaner kan løse problemet

Vi ønsker os i det hele taget, at der i langt højere grad vedtages lokalplaner for Københavns villaområder. De er i dag kun beskyttet af villaservitutter, der giver meget vidde rammer for, hvad og hvor meget der må bygges.

Det kan derfor være en god investering at købe grunde til salg, rive eksisterende huse ned, og bygge nyt med flest mulige kvadratmeter.

På den måde ændrer villakvartererne fuldstændig karakter, de grønne træer forsvinder, og tilbage er kun fliser og en lille smule græs.

Vi havde senest  emnet oppe i en konkret sag fra Forfatterkvarteret, som du kan læse om her i KøbenhavnLIV:

Kommuneplanens rammer kan ikke alene sikre en fornuftig byudvikling. Med lokalplaner kan der stilles krav til f.eks. hvordan og hvor meget, man bygger, og om det er sten eller beton.

Læs mere om servitutter og lokalplaner her:

1 svar
  1. Lars Læssøe-Larsen
    Lars Læssøe-Larsen siger:

    Et stadig mere opdelt Valby hvor overklassen boltrer sig i plads mens resten skal bo i stadig mindre lejeboliger, tættere og tættere. Det er Lokaludvalgets agenda.

    Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *