Valbys udvikling vendt med Teknik- og Miljøborgmesteren

Tirsdag aften havde vi vores årlige besøg fra Teknik- og Miljøborgmester Line Barfoed, og vi brugte blandt andet tiden på at vende vores flagskibsprojekt fra den nye bydelsplan: At fuldende den grønne sti igennem Valby.

Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod er på sin årlige rundtur i lokaludvalgene, og i går aftes brugte hun en time sammen med vores udvalg for Byudvikling & Trafik.

Vi havde flere ting på dagsordenen, hvoraf de vigtigste punkter var:

  • Fuldendelse af den grønne sti igennem Valby – flagskibsprojektet fra vores bydelsplan, der foreslår samlet planlægning af hele ruten fra Roskildevej til Idrætsparken, inkl. skolevejskrydsning ved Folehaven og cykel-og gangbro til Grønttorvet
  • Ønsket om en nedgravet affaldsløsning for Valby Kulturhus, Kraftwerket og det nye Valby Bibliotek på Toftegårds Plads
  • En mulig udvidelse af cykelstiprojektet på Valby Langgade til også at inkludere stykket foran Valby Tingsted
  • Byudviklingen omkring København Syd

Flere af emnerne på dagsordenen er relaterede til Københavns Kommunes årlige budget, så vi blev opfordret til fortsat at tage fat i politikerne fra budgetpartierne på rådhuset.

Stor lydhørhed om Valbys projekter

Borgmesteren var meget lydhør omkring projektet med den grønne sti, som indeholder både små og store projekter – nogle steder mangler der blot et skilt, nogle steder en sti, og de helt store poster er cykelbroer og tunneller.

Vi blev anbefalet at dele det op i mindre bidder, regne budgetter igennem og lave visualiseringer, så vi løbende kan bede om midler på Københavns Kommunes budget.

Omkring København Syd er borgmesteren ligesom os optaget af, at det nye byområde bliver en sammenhængende helhed med gode adgangsveje og masser af cykelparkering. Her arbejder Teknik- og Miljøforvaltningen sammen med Økonomiforvaltningen om den samlede planlægning.

Parkering – det evige emne

Der var også tid til at komme omkring det evige emne: Parkering og parkeringszoner. For hvornår kan vi få en samlet, bydækkende planlægning, der ikke bare skubber parkeringsproblematikken rundt?

Her venter borgmesteren på en samlet mobilitetsanalyse, som skal laves for hele Region Hovedstaden, for parkeringsproblematikken rækker ud over kommunegrænserne.

Alt i alt et godt og givtigt møde, vi takker for tiden til de gode drøftelser om Valby og de emner, der er vigtige for os herude.

Vil du læse mere om vores visioner og planer for bydelen, så dyk ned i Valbys Bydelsplan lige her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *