Sådan kommer forpladsen til Metroen ved Ny Ellebjerg Station til at se ud

Den nye forplads til Sydhavnsmetroens endestation er efter planen færdig i sommeren 2024, hvor Ny Ellebjerg Station også har skiftet navn til København Syd.

Metroselskabet har løftet sløret for, hvordan forpladserne til de fem nye stationer på Sydhavnsmetroen kommer til at se ud. Metroselskabet har fokuseret på at lave en række attraktive nye pladser til glæde og gavn for de mennesker, der bor og arbejder i nærheden af dem.

København Syd (det nuværende Ny Ellebjerg)

Metrostationen København Syd ligger tæt på S-togs- og regionaltogslinjerne og er spået til at blive et af de største trafikale samlingspunkter i hovedstaden i fremtiden.

Pladsen bliver både transitplads for rigtig mange passagerer, samtidig med at den skal fungere som udeareal for lokalområdet, herunder studerende ved NEXT Sukkertoppen og kvarterets børn og unge.

Området byder på områder, hvor man f.eks. kan vente på toget eller tage ophold i frokostpausen – men også aktive tilbud i form af ”aktivitetsøer”, som inviterer til sport og leg.

Pladsen bliver indrettet, så den er nem og overskuelig og sikrer et godt flow for fodgængerne. Den indrettes med cykelparkering, offentligt toilet, vandpost, plantebede, bænke og mastebelysning. Derudover vil der være et busstoppested med plads til to holdende busser og en plads til afsætning med bil/taxa i en vendesløjfe.

I Valby er den nye forplads  kun første skridt i en større byudvikling i området. Stationspladsen vil ændre form, når København Syd udbygges til en ny bydel med blandet bolig og erhverv.

Læs mere om arbejdet med den nye bydel her:

Stationsforpladsen åbner i sommeren 2024

På Havneholmen, Enghave Brygge og Mozarts Plads er arbejdet med at anlægge stationspladserne allerede i gang, mens arbejdet på Sluseholmen og Ny Ellebjerg (det kommende København Syd) først starter senere. Det skyldes, at der på nuværende tidspunkt opføres andre byggerier i området, som optager dele af stationspladsarealet.

Alle fem stationspladser forventes at være færdige i sommeren 2024.

København Syd skal udvikles om en helhed

Vi følger udviklingen af København Syd tæt, da udviklingen af Ny Ellebjerg Station og området omkring har været på vores radar i mange år.

Vi mener det er afgørende, at stationen og området omkring udvikles som en helhed, med respekt for områdets historie og eksisterende arkitektur.

Se vores seneste høringssvar om udviklingen af København Syd og det kommunalt ejede Strømmen, der også skal byudvikles:

2 svar
 1. Torben Wamberg
  Torben Wamberg siger:

  Hvilket navn får København Syd i metroen og i officielle reklamer henvendt til (engelsksprogede) turister?

  Svar
  • Katrine Clausager Rich
   Katrine Clausager Rich siger:

   Hej Torben.

   Metroselskabet oplyser, at København Syd får den engelske undertitel Copenhagen South.

   Mvh Katrine, sekretariatet

   Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *