Parkering Valbyparken nyhed

Nye parkeringsregler i Valbyparken

I forbindelse med anlægget af den nye badestrand i Valbyparken er parkeringsreglerne for parken blevet opdateret, for at gøre op med parkens problemer med ulovligt parkerede biler.

Tidligere har der ikke været håndhævet parkeringsrestriktioner i Valbyparken, og de mange parkerede biler har i perioder været til gene for mange af parkens besøgende.

Nu opfordrer Københavns Kommune dig til at lade bilen blive hjemme og vælge den grønne transport, når du vil nyde Valbyparken og badestranden.

Fremover vil være forbudt at standse i rabatten, og der er også etableret en parkeringsforbudszone i området uden for de markerede parkeringspladser.

Valbyparken parkering oversigt

Lovlige parkeringspladser i Valbyparken markeret med blåt. Illustration: Valby Lokaludvalg

Ved badestranden er der etableret to handicap p-pladser.

Øvrig lovlig parkering er:

 • 20 pladser ved Rosenhaven
 • Pladser langs Hammelstrupvej ved legepladsen og hen mod H/F Sundbo
 • 3 handicappladser ved H/F Sundbo
 • 20 pladser ved Bergmanns Have (indkørsel fra Gl. Køge Landevej)

Flere steder i området er der etableret cykelstativer, så du kan vælge den grønne transport, når du vil en tur på stranden.

Badestrand og parkeringsregler et ønske fra borgere og lokaludvalg

Hele projektet med badestranden i Valbyparken er udarbejdet i samarbejde mellem forvaltningen, Kgs. Enghave og Valby Lokaludvalg, som blandt andet har budt på en åben workshop og to dialogvandringer i området for borgere og interessenter.

Borgernes input og arbejdsgruppens lokalviden har bidraget til kvalificeringen af projektet.

Læs mere om åbningen af badestranden i Valbyparken her:

4 replies
 1. Eina Johansson
  Eina Johansson siger:

  Jeg er godt nok sur og mukken over Københavns kommunes håndtering af P-pladser i Valbyparken. Hvad har de tænkt på, det er ikke alle der har mulighed for at gå gennem alleen til haveforeningen Sundbo så kan de opfordre os til at køre med de offentlige transportmidler men der kører ingen bus. Næsten alle parkeringspladser bliver taget væk og nu er pladsen ind til Sundbo blevet en vendeplads. Vi har ingen mulighed for at have gæster for der er ikke parkeringspladser og der er langt at gå til bussen både når man er gammel og barn der skal gå efter en dag i kolonihaven. Jeg ved godt at politikerne vil have bilen ud af København men så skal der også være meget bedre ordninger med det offentlige. Man vil gerne have at vi bruger parken, stranden, legepladsen men det er for dårligt at der ikke bliver parkeringspladser så der er mulighed for at det bliver brugt.
  Hvis man har været på besøg og kommer hjem til kolonihaven ved 10-11 tiden ( bor hele sommeren i haven) og skal gå hjem fra bussen er det bestemt ikke morsomt at skulle gå på alleen og hvis man er bilist skal holde langt fra indgangen til Sundbo indgangen.

  Svar
  • Lola Broe
   Lola Broe siger:

   Artiklen i Valbybladet om antallet af offentlige p-pladser i Valbyparken er ikke helt korrekt.
   På Hammelstrupvejs fortsættelse ind i parken er der p-pladser langs naturlegepladsen. Derfra og ned til H/F Sundbo er der nogle steder pladser, men ikke hele vejen.
   Det ville være en god idé, at anlægge p-pladser langs hele alléen, da der er blevet lavet en adgangsvej ind til kunststofbanerne overfor indgangen til haveforeningen og mange fodboldspillere har parkeret der.
   I øvrigt vil det være en fordel for børnefamilier, at der blev etableret en p-plads langs vejen mellem legepladsen og stranden.
   Endnu bedre ville det være med en busforbindelse med endestation ved Sundbo eller ved stranden.

   Svar
 2. Dorthe Jacobsen
  Dorthe Jacobsen siger:

  Kortet fra Valby lokaludvalg er ikke korrekt.
  Der er IKKE p- pladser hele vejen langs Hammelstrupvej ned til S
  HF Sundbo. Faktisk er det helt besynderligt, at kommunen har gjort det umuligt at parkere de sidste ca 100 meter ned mod Sundbo. Der er kun 3 handicap pladser.
  Vi ser gerne, at parkeringspladserne genoprettes. Kan det ikke lade sig gøre, skal kortet i det mindste rettes.

  Svar
 3. Anna
  Anna siger:

  Der vil være en fordel for børnefamilier, at der beholdes p-pladser ved stranden. Vi glædede os så meget at få stranden så at man kan tage et hurtigt dukkert efter en lang dag. Men men de nye parkeringsregler er der blevet umuliggjort. Jeg kan ikke se at biler er til gene til noget. Når man siger at man “vælger” grøn transport, lyder det mest at man bliver “tvunget” til at tage grønnere transport. At vælge er når man selv bestemmer ud fra de muligheder der er.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *