Ny Ellebjerg nyt navn nyhed

Ny Ellebjerg skifter navn til København Syd

2,6 millioner kroner vil det koste, når Ny Ellebjerg i forbindelse med sin udvikling til en af Danmarks største stationer skal skifte navn til København Syd. Navneskiftet er vedtaget uden lokal inddragelse.

Ny Ellebjerg Station kommer i fremtiden til at være en af Danmarks største stationer med op mod 37.000 daglige på-, af- og omstigere. Her kan passagerer skifte mellem metro, landsdels- og regionaltrafik, S-tog og potentielt international trafik.

Transportministeriet mener, at denne ændring også kræver et nyt navn, og har sammen med Politikens læsere udvalgt navnet København Syd.

2,6 millioner til nye skilte

Der er afsat 2,6 millioner kroner til navneændringen.

Midlerne går til at dække DSB’s og Banedanmarks udgifter til selve navneændringen, som kræver nye skilte, nye kort, opdatering af IT-systemer med mere.

Nyt navn valgt uden lokal indflydelse

Navnet blev valgt efter ministeriet indgik samarbejde med Politiken om en navnekonkurrence på avisens bagside – men lokal inddragelse har der ikke været.

Det mest populære bud fra Politikens læserne på et nyt navn var København S, der fik 45 stemmer.

Vi glæder os til udviklingen af stationen, som er højst tiltrængt, men vi synes som udgangspunkt at et nyt navn er unødvendigt. Vi har heller ikke deltaget i konkurrencen.

Der er ikke fastsat en dato for navneskiftet, som DSB, Banedanmark og Metro skal aftale det praktiske omkring.

En halv milliard til en station, der faktisk fungerer

Når stationen med det nye navn København Syd i 2024 er udvidet med metrostation, skal den være et alternativ til Københavns Hovedbanegård for passagerer, som rejser ind, ud eller rundt i hovedstaden.

Den halve milliard fra infrastrukturaftalen skal bruges på at forbinde de to kommende perroner ved Øresundssporene til resten af Ny Ellebjerg station med en bred tunnel, der forbinder til et stort concourse-niveau, hvorfra der er adgang til alle stationens perroner.

Ny Ellebjerg concourseniveau

Visualisering af concourseniveau fra beslutningsgrundlag.

Vi har i mange år arbejdet for en udvikling af Ny Ellebjerg, der er en labyrintisk og uoverskuelig station i dag. Vi glæder os derfor over aftalen og prioriteringen af stationens udvikling.

Læs mere om infrastrukturaftalen her:

2 svar
 1. Bryan Hansen
  Bryan Hansen siger:

  Hej redaktion.
  På forsiden er der en header der siger, at Ny Ellebjerg skifter navn til Valby Syd.
  I artiklen kommer stationen til at hedde København Syd.
  Hvad er rigtigt?

  Med venlig hilsen
  Bryan Hansen

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.