Ny Ellebjerg beslutningsgrundlag nyhed

En halv milliard til Ny Ellebjerg station i ny infrastrukturaftale – og et nyt navn.

Hvem der skal stå for beslutningen, og hvordan processen bliver, er ikke besluttet. Sikkert er det dog, at den kommende udvikling af Ny Ellebjerg station til landets næst-største banegård også kommer til at betyde et nyt navn.

Når Sydhavnsmetroen åbner i 2024 er det beregnet, at Ny Ellebjerg får 37.000 daglige af- og påstigninger, hvilket vil gøre den til landets næststørste banegård efter Hovedbanegården — foran både Aarhus og Odenses centrale banegårde.

Derfor er regeringens beslutning om at poste næsten en halv milliard i udviklingen af stationen vigtig, da den i dag bedst kan betegnes som en labyrint at finde rundt på, specielt for dem, der ikke kender den.

Udviklingen blev besluttet i Folketingets netop aftalte ‘Infrastrukturplan 2035‘. Og her blev det også besluttet at kassere navnet ‘Ny Ellebjerg’ til fordel for et nyt navn, der “tydeliggør stationens nye status som knudepunkt”.

Det blev en tunnel

De mange penge skal bruges på at forbinde de to kommende perroner ved Øresundssporene til resten af Ny Ellebjerg station med en bred tunnel, der forbinder til et stort concourse-niveau, hvorfra der er adgang til alle stationens perroner.

Ny Ellebjerg concourseniveau

Visualisering af concourseniveau fra beslutningsgrundlag.

Den løsning har vi argumenteret for i mange år, da den endelig kan gøre det logisk at navigere mellem de mange spor og perroner på Ny Ellebjerg.

Læs mere om indretningen af Ny Ellebjerg station her:

Er et nyt navn nødvendigt?

Mens vi glæder os over, at der er afsat penge til Ny Ellebjerg i infrastrukturplanen, er vi mere skeptiske når det gælder stationens nye navn. Vi har svært ved at se nødvendigheden af at omdøbe stationen.

Men vi følger udviklingen tæt, og glæder os til at blive inddraget i det videre arbejde for en sammenhængende Ny Ellebjerg station.

Så kan det være Tobias når sit tog næste gang:

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *