Mændenes Hjem Solterassen nyhed

Mændenes hjem er flyttet ind på Solterrasserne – hvilken betydning får det for dig?

Center for Rusmiddelforskning på Aarhus universitet opfordrer naboer til Solterrasserne til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse om genhusningen af 48 beboere fra Mændenes Hjem på Solterrasserne i Valby.

De 48 beboere er flyttet ind i Solterrasserne, hvor de skal bo i perioden omkring februar 2021 til juli 2022.

En god indflytning

Ifølge de ansatte er indflytningen gået rigtig godt, og alle beboerne er glade for de nye værelser.

De lever selvfølgelig under en masse corona-restriktioner, så de har endnu ikke for alvor gang i fællesaktiviteter, fællesspisning og hygge, men arbejder mest på at opfordre beboerne til at blive så meget som muligt på deres værelser.

Corona forhindrer desværre også Mændenes Hjems ansatte i at være lige så opsøgende og åbne overfor naboer og lokalmiljø som de havde håbet – men de håber at kunne tage revanche til foråret eller sommer.

Del dine tanker om genhusningen med Aarhus Universitet

Er du nabo opfordrer vi dig til at deltage i en spørgeskemaundersøgelse om dine tanker om genhusningen. Undersøgelsen gennemføres af Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet, der følger genhusningen for:

  1. At undersøge hvad genhusningen får af betydning for bostedets beboere
  2. At undersøge hvad genhusningen får af betydning for de kommende naboer

Vi håber meget at du vil bruge 10 minutter til at svare på spørgeskemaet, da det er afgørende for kvaliteten af undersøgelsen

I skemaet spørges der blandt andet til dine tanker om genhusningen. Der spørges også til din generelle oplevelse af dit boligområde, fordi det gør det muligt at sammenligne med en tidligere tryghedsundersøgelse lavet i flere af Københavns bydele. Din besvarelse er anonym.

Hvis du kunne være interesseret i at deltage i et uddybende interview/samtale kan du sidst i spørgeskemaet skrive dine kontaktoplysninger. Du kan også kontakte Center for Rusmiddelforskning direkte på mail: ss.crf@psy.au.dk eller på telefonnummer 20369078.

Hvordan de uddybende interviewes i praksis vil blive gennemført afhænger af Corona-situationen.

En lignende spørgeskemaundersøgelse vil blive gentaget senere i forløbet for at dokumentere eventuelle forandringer fra nu til senere.

Alle oplysninger behandles og opbevares efter gældende datasikkerhedslov.

Kontakt politiet – de er i på gaden

Politiet har fokus på området, og er ofte på gaden, så lokale beboere kan hive fat i dem med de tanker, bekymringer eller oplevelser, de måtte have.

De opfordrer til, at du kontakter dem som det første, hvis du oplever noget, der gør dig utryg, så problematikkerne kan løses på en konstruktiv måde.

Læs mere hos Valbybladet, der i denne artikel har taget en snak med nærpolitiet:

Vi håber, at beboerne på Mændenes Hjem falder godt til i de nye omgivelser, og at du kontakter nærpolitiet, hvis du oplever noget, der bekymrer dig.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *