Valby bydelsplan borgermøde nyhed

Fortæl os hvor Valby skal hen

Arbejdet med Valbys bydelsplan for de næste fire år er for alvor i gang – kom til borgermøde den 23. november og giv input til de emner, vi skal arbejde for de næste fire år.

Vi har allerede startet snakken med jer om vores næste bydelsplan, da vi rullede det store Valbykort ud under sommerens bydelsfester: Kulturfesten i Kulbaneparken, Valby Kulturdage og Folehavefestivalen.

Nu skal vi i gang med at formulere de projekter og visioner for Valby, der skal med i den endelig bydelsplan. Derfor inviterer til stort borgermøde for hele Valby:

Onsdag den 23. november kl. 17-21 

i Transformerstationen på Gl. Køge Landevej 18 

Vi melder endeligt program og dagsorden ud når vi nærmer os, men sæt allerede nu kryds i kalenderen og tilmeld dig evt. på valbylokaludvalg@okf.kk.dk:

Mødet afsluttes med nedsættelse af et repræsentantskab, der skal godkende den endelig bydelsplan til foråret og hjælpe os med at forankre den på tværs af Valby.

Hvad er en bydelsplan?

Hvert fjerde år skal vi skrive en bydelsplan for Valby, i samarbejde med lokale københavnere, eksterne partnere og Københavns Kommune.

Planen skal beskrive vores overordnede vision for Valbys udvikling og sammenhæng. Den fungerer både som vores eget arbejdspapir og en plan, som rådhusets politikere og forvaltninger skal forholde sig til.

Tidligere bydelsplansprojekter, som vi er nået i mål med, har været:

 • Broen over Folehaven
 • Badestranden i Valbyparken
 • Toftegårds Plads som kulturens plads i Valby 
 • Kulbaneparken 

Og mange mange flere. Du kan læse vores bydelsplan fra 2017 lige her:

Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet med Bydelsplan 2023, og håber at du vil deltage!

1 svar
 1. Sara Hellener
  Sara Hellener siger:

  Trafikstøj ved Lykkebovej/Vigerslev alle krydset.

  Jeg er ny tilflytter til Valby og bor ved Lykkebovej tæt på krydset ved Vigerslev Alle og er meget overrasket over hvor meget det støjer med trafik. Lykkebovej er reelt en gennemkørsel for varevogne, lastbiler og øvrige som ønsker at slå en smutvej mellem Vigerslevvej og Vigerslev Alle. Da genbrugsstationen ligger tæt på er der desuden mange med trailere i weekenden og det støjer også en del.

  Generelt er der meget trafik fra Lykkebovej og til venstre ad Vigerslev alle og fra Vigerslev alle og til højre ad Lykkebovej. Jeg håber at den nedsatte fartgrænse kan hjælpe på problemet men kunne ønske mig at der kunne gøres yderligere for at nedbringe trafikstøjen. Pt ønsker jeg mest af alt at højresving fra Vigerslev alle til Lykkebovej forbydes og det samme for venstresving fra Lykkebovej til Vigerslev alle. Fartbump på Lykkebovej kunne også være en mulighed. Mere beplantning eller midterrabat kunne også være en ide. Vigerslev alle kunne i det hele taget godt trænge til et løft i denne ende af vejen. Asfalten er meget hullet og ødelagt, striberne i vejen utydelige, kantsten til cykelsti er flere steder helt nedsunket og det føles ganske utrygt at cykle nærmest på kørebanen.

  Pt overvejer vi et støjhegn rundt om vores have fordi vi dårligt kan tale sammen i haven når trafikken raser. Det er desværre slet ikke den idyl med have som vi drømte om da vi flyttede fra lejlighed på Nørrebro.

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *