Ejendomsmæglerkrydset overførselssagen nyhed

Der er penge til en løsning på det farlige ejendomsmæglerkryds

Overførselssagen er netop forhandlet på plads på rådhuset, og med i aftalen er godt 10 mio. kr. til at forbedre trafiksikkerheden i krydset Valby Langgade/Vigerslevvej/Ålholmvej i Valby – også kendt som Ejendomsmæglerkrydset.

Under overskriften ‘Grøn by med plads til alle’ er partierne bag Budget ’22 blevet enige om en fordeling af de overskydende midler fra sidste års budget – den såkaldte overførselssag.

Se hele aftaleteksten her:

I aftalen er der ikke penge til vores to ønsker, som var en planlægningsbevilling til forbindelsen mellem Grønttorvet og FL Smidth og en omlægning af Skolegade til bylivsgade. Vi kan dog glæde os over, at der endelig er fundet midler til at renovere et af Valbys farlige kryds:

10 mio. kr. til bedre trafiksikkerhed i ejendomsmæglerkrydset

Inden forhandlingerne var overborgmester Sophie Hæstorp Andersen ude og sætte fokus på krydset, som hun bragte med ind i forhandlingerne på rådhuset. Det er nu kommer med i aftalen med formuleringen:

Parterne er enige om at afsætte midler til tiltag om at forbedre trafiksikkerhed og ophold for de bløde trafikanter i krydset Valby Langgade/Vigerslevvej/Ålholmvej i Valby også kendt som Ejendomsmæglerkrydset.

Der er afsat 10,9 mio. kr. samlet på anlæg i perioden 2022-2024 til ombygning af krydset samt anlæg af plads til ophold og plantning af træer.

I den tilhørende pressetekst står, at tilkørslen fra Valby Langgade vil blive lukket, så de mange skolebørn, der dagligt færdes i krydset, får en mere tryg oplevelse gennem krydset. Den løsning stammer for forundersøgelsen af sikre skoleveje til Ålholm Skole som forvaltningen har lavet sammen med forældre fra skolen.

Det er dog en løsning vi meget gerne ser analyseret til bunds før den iværksættes, da vi synes det fortsat er uoverskueligt hvad en lukning af Valby Langgade-benet vil betyde for den øvrige trafik i området.

Anlæg af Harrestrup Å skole, botilbud til borgere med sindslidelser og pavilloner til Hanssted Skole

Vi har været aftalen igennem med en tættekam, og der er tre øvrige bevillinger til Valby:

 • 62,7 mio. kr. samlet på anlæg i 2022-2027 til projektering, planlægning og sammenlægning af Harrestrup Å Skole. Pengene skal bruges til at sikre sammenhæng mellem skoleafdelinger, projektering med henblik på yderligere kvalificering frem mod anlægsfasen og supplerende planlægning af ombygninger på Lykkebo og Kirsebærhaven Skole.
 • 189,1 mio. kr. samlet på anlæg i 2022-2026 til et nyt botilbud til borgere med sindslidelse på Solterrasserne. I alt vil Socialforvaltningen oprette 54 pladser i det nedlagte plejehjem efter Mændenes Hjem flytter ud.
 • 5,3 mio. kr. på anlæg i årene 2022-2023 til etablering af pavilloner på Hanssted Skole. Pavillonerne skal sikre en delvis lokal genhusningsløsning med seks pavilloner imens skolen renoveres.

Du kan se hele aftaleteksten her:

Vi er allerede i dialog med Socialforvaltningen om det nye botilbud på Solterrasserne, og vil indkalde til beboermøder og informationsmøder når projektet går i gang.

Klima, børn og socialt udsatte

Det er overskrifterne for den endelige overførselssag, der også indeholder penge til b.la.:

 • At udvikle et særligt københavnsk klimabudget
 • En analyse, som skal lægge sporene til, at København når i mål med ambitionen om at halvere CO2-udledningen fra kommunens indkøb
 • At flere københavnske folkeskoleelever kan indgå i undervisningsforløb ude hos byens mange aktører med særlig vægt på den grønne dagsorden.
 • Pilotprojekter med både lokale og bydækkende borgersamlinger

Dyk selv ned i aftalen på Københavns Kommunes hjemmeside:

6 svar
 1. Peter Munk
  Peter Munk siger:

  Jeg savner planer for sikring af skolevej over Folehaven v Retortvej og i den forbindelse anlæg af cykelsti på Retortvej ml Værkstedsvej og Folehaven

  Svar
 2. Mogens Bacahu
  Mogens Bacahu siger:

  Jeg ser at der er i forslaget lukning af Valby Langgade for bilisme, og hvad er så farligt i det kryds, jeg ser kun en farlig ting i krydset er svingbanen fra Vigerslev Alle til Valby Langgade det er mange som køre vider til Ålholmvej, skolevejen til Ålholm skole, ja det er rigtig at den kan være farlig, men bør man ikke lige lære eleverne hvordan man færdes i en storby, man skal benytte fodgængerfeltet og overholde det rød og grønne lys, og ikke bare løbe over, samt at man skal huske at se sig for hvis man krydser uden for fodgængerfeltet, og man cykler på cykelstien i kørselsretningen, og ikke på fortovet, og når man skal over og handel på modsatte side af Valby Langgade skal man benytte fodgængerfelterne og ikke bare gå/løbe over vejen, så ville vi komme langt, og så skulle der ikke benyttes særlig mange penge på det kryds, som et godt råd så kunne man i en periode sætte video kamera op så man kan se hvem der skaber problemerne

  Svar
 3. Steffen Peter Bjerring
  Steffen Peter Bjerring siger:

  Er der nyt om planerne om lukning af Den vestlige del af Valby Langgade ved ejendomsmæglerkrydset?

  Svar
  • Katrine Clausager Rich
   Katrine Clausager Rich siger:

   Hej Steffen,

   Planerne skal behandles politisk på rådhuset her i september mener jeg, inden projektet kan sendes i udbud.

   Katrine, sekretariatet

   Svar
   • Steffen Peter Bjerring
    Steffen Peter Bjerring siger:

    Hej Katrine Clausager Rich.
    Jeg har prøvet at søge i referaterne, men synes ikke at kunne se, at dette er blevet behandlet.
    Ved du noget om , hvor langt det er i processen?
    Mvh Steffen Peter Bjerring

    Svar
    • Katrine Clausager Rich
     Katrine Clausager Rich siger:

     Hej Steffen,

     Udbuddet efter en entrepenør starter efter planen d. 22/1. Forvaltningen håber at komme i gang med anlægsarbejdet omkring 1. april.

     Mvh, Katrine sekretariatet

     Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *