Skolegade overførselssag nyhed

En stiforbindelse og en bylivsgade: Se vores ønsker til overførselssagen

Vi har sendt to ønsker ind til rådhuset til de forestående forhandlinger om overførselssagen: En planlægningsbevilling til stiforbindelsen fra Grønttorvet til Høffdingsvej/Ramsingsvej og en omdannelse af Skolegade til bylivsgade.

Valby blev flot tilgodeset på Budget ’22, så når forligsparterne nu mødes for at forhandle om årets restmidler på budgettet, har vi indsendt to ønsker. Begge er vigtige for Valbys fortsatte sammenhæng, og begge er gamle kendinge.

Planlægningsbevilling til en cykel- og gangforbindelse fra Grønttorvet til Høffdingsvej/Ramsingsvej

Siden de første drøftelser af omdannelsen af Grønttorvet til et moderne boligområde har det været vores store ønske, at der laves en stiforbindelse, der forbinder området til FL Smidth-området og det centrale Valby udenom de store trafikårer.

I 2019 fik vi lavet en visualisering af, hvordan forbindelsen kan se ud, som vi fortsat gerne viser frem når lejligheden byder sig:

Bro Grønttorvet FLSmidth Visualisering_Schulze+Grassov

Visualisering Cykel- og gangbro. Illustration: Schulze+Grassov

Gang- og cykelforbindelsen indgår i lokalplanen for området. Formålet er at sikre, at Grønttorvet ikke bliver en isoleret bolig-ø med 2.400 boliger, men at det nye og gamle Valby kommer til at hænge sammen.

Forbindelsen udfylder et missing link i Københavns grønne cykelruter, og vil også i fremtiden være vigtig som sikker skolevej.

Selve anlægget af forbindelsen kan ikke sættes i gang nu, b.la. på grund af anlægget af Valby Skybrudstunnel.

En forundersøgelse i forvaltningen har dog godtgjort, at forbindelsen er mulig, og vi ønsker os en planlægningsbevilling, så den konkrete udvikling af projektet kan gå i gang.

Omdannelse af Skolegade til bylivsgade

Det har længe været vores ønske, at Skolegade, der er den centrale forbindelse mellem Spinderiet og handelslivet på Valby Langgade, omdannes til bylivsgade.

På en bylivsgade prioriteres handelsliv, gående og cykler, og der skabes et attraktivt strøg, der binder det centrale Valby sammen.

Skolegade Nektarios Drakakis (2)

Foto: Nektarios Drakakis

Det er kombinationen af specialbutikker og handelslivet i Valby Langgade og det moderne center i Spinderiet, der gør Valbys bykerne attraktiv. Det, der mangler, er sammenbindingen af de to områder, der er kædet sammen af Skolegade.

Projektet har været med i flere af vores bydelsplaner for Valby, senest i 2017.

Vi har samlet vores ønsker til overførselssagen i et brev, som vi har sendt til forligsparterne bag Budget 2021/22. Det kan du læse i fuld længde her:

Støt op om vores ønsker til overførselssagen

Hvis du vil hjælpe os med at overtale politikerne på rådhuset til at prioritere vores ønskede projekter, kan du:

 • Skrive et læserbrev, f.eks. til ValbyLIV
 • Skrive direkte til politikerne på rådhuset

Du finder kontaktinfo på dine politikere lige her på Københavns Kommunes hjemmeside:

1 svar
 1. Kim Schroeder
  Kim Schroeder siger:

  Det ville være dejligt og flot med en bylivsgade i Skolegade. MEN, hvor skal de ca. 30 parkede biler så parkere? Beboerne i det centrale Valby har allerede voldsomme problemer med at finde parkering, når de kommer hjem fra arbejde.
  Kommunen bør kompensere med f.eks. at lave skråparkering på Sylviavej – og andre steder, hvor det give mening – så der er plads til både byliv uden trafik og parkering af beboernes biler.
  Kommunen sløjfede 8-10 pladser på Mosestykke for nogle år siden for og etablerede en legegade. Det er sgu begrænset, hvor meget der bliver leget på den stribe asfalt.

  Skån mig nu for alle formaningerne; “Du bor i en by, det er ikke en menneskeret at have en bil”, “Køb dig en cykel”, “Ta’ offentlig transport” osv. osv. Der er faktisk Valbyborgere, der har behov for en bil for at få hverdagen til at hænge sammen😉
  Med venlig hilsen
  Kim Schroeder

  Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.