Saxtorpvej daginstitutioner henvendelse nyhed

Brug to timer på at diskutere en ny institution på Saxtorphsvej med politikerne og forvaltningen

Kom og mød politikerne, forvaltningen og beboerne når vi inviterer til borgermøde den 26. november for at diskutere alternative placeringer for den planlagte nye institution på det sidste grønne område på Saxtorphsvej.

Borgermøde om den planlagte nye institution på Saxtorphsvej foregår

Tirsdag den 26. november kl. 17-19

Teatersalen i Valby Kulturhus

Valgårdsvej 4-8, 2500 Valby

 

På mødet vil Jesper Christensen som borgmester for området præsentere baggrunden for beslutningen, både vedrørende behovet for en institution i området og valget af den konkrete placering.

Vi lægger på borgermødet op til en dialog om muligheden for at placere en ny institution et andet sted end på Saxtorphsvejs sidste, grønne område.

Program for borgermødet:

  • Velkomst v/ Valby Lokaludvalg
  • Fakta om beslutningen og baggrunden for den
  • Præsentation af alternative placeringer til institutionen
  • Kort spørgerunde
  • Pause
  • Spørgerunde og debat

På mødet deltager b.la. Børne & Ungdomsborgmester Jesper Christensen, Nicolai Kragh Petersen, direktør Børne- og Ungdomsforvaltningen og Søren Tegen Pedersen, direktør i Økonomiforvaltningen.

Modstand mod placeringen af en ny institution på Saxtorphsvej

På Budget ’20 besluttede Borgerrepræsentationen at afsætte 134 mio. kr. til at anlægge en ny daginstitution på Saxtorphsvej i Valby med 13 børnegrupper.

Institutionen skal anlægges på et grønt område, der bruges af institutioner, skoler og beboere i området. Umiddelbart op til grunden ligger i forvejen to daginstitutioner: Arken og Nabohuset.

Placeringen af den nye institution har mødt modstand lokalt i Valby, idet beboerne og lokaludvalget mener, at det ved byggeriet af institutionen Nabohuset var en klar aftale, at det øvrige grønne område skulle være sikret som rekreativt område.

Ydermere er beboerne bekymrede for den øgede trafik, en ny institution med 13 børnegrupper vil medføre på den lille villavej.

Læs mere om sagen her:

Lad os finde en anden placering

Vi har ønsket, at yderligere placeringer til institutionen undersøges nærmere.

For eksempel forberedes der aktuelt lokalplan for den østlige del af Kulbaneparken, hvor en institution ville kunne placeres i kanten med direkte adgang til store grønne områder, en legeplads og andre aktiviteter.

På borgermødet vil vi fremlægge denne og andre forslag til placeringer, og lægge dem op til debat med forvaltningen og politikerne.

Tilmelding til mødet er ikke nødvendig, men tilmeld dig evt. på Facebook for at få mødet i kalenderen:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.