Saxtorpvej daginstitutioner henvendelse nyhed

Nej til flere daginstitutioner på Saxtorphsvej

Vi har opfordret Børne- og Ungeudvalget til at stoppe processen med at bygge 13 nye daginstitutionsgrupper på Saxtorphsvej, for at få en dialog med lokalområdet og finde en anden placering af institutionen.

Da budgetpartierne på rådhuset lukkede Budget ’20 var der afsat 134 mio. kroner til en ny institution med 13 børnegrupper på Saxtorphsvej i Valby.

Vi er forundrede over, at forvaltningen er begyndt at planlægge en ny institution, uden en tidlig inddragelse af lokaludvalget og borgerne omkring emnet.

Da vi også har fået henvendelser fra beboerne i området, der er meget imod byggeriet, har vi sendt følgende brev til Børne- og Ungeborgmesteren, Børne- og Ungeudvalget og Økonomiudvalget i Københavns Kommune:

Brevet indeholder flere argumenter for at stoppe processen og starte en dialog med os og beboerne:

Øget trafikkaos og farvel til det sidste, grønne område

Forvaltningen vil opføre institutionen på et grønt område, der bruges af institutioner, skoler og beboere i området. Umiddelbart op til grunden ligger i forvejen to daginstitutioner: Arken og Nabohuset.

Beboerne i området ønsker ikke det nye byggeri, af to tungtvejende grunde:

  • Byggeriet skal anlægges på den sidste, grønne plet i kvarteret
  • Åbningen af en ny institution vil øge det trafikkaos, som i forvejen hersker på de små villaveje om morgenen og eftermiddagen

Valby & Kgs. Enghavebladet har mødt beboerne til en snak om hvad den nye institution vil betyde for kvarteret:

Planerne bryder et løfte til beboerne

Da man opførte Arken, den første institution på området, blev lokalområdet lovet, at det resterende grønne område ville bestå til brug for beboerne.

Da man i 2012 vedtog at bygge endnu en institution på Saxtorphsvej 11 var det igen en aftale, at det resterende grønne område skulle udlægges som rekreativt område, hvilket det også har været i tidligere kommuneplaner.

Nu planlægges der så endnu en institution, der vil optage det resterende grønne område og skabe yderligere trafikkaos i området.

Placer den nye institution i Kulbaneparken

I vores henvendelse opfordrer vi til at kigge på alternative placeringer til de mange nye daginstitutionsgrupper – f.eks. den østlige del af Kulbaneparken, hvor en institution ville kunne placeres i kanten med direkte adgang til store grønne områder, en legeplads og andre aktiviteter.

Indtil videre har SF’s Klaus Mygind reageret på henvendelsen, og bedt Børne- og Ungeforvaltningen svare på en række spørgsmål om planerne for institutionen.

Valbybladet fik inden ferien en snak med vores formand Michael Fjeldsøe og Klaus Mygind om sagen:

Vi følger sagen tæt og følger op, når der er nyt i sagen.

1 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *