Dobbelthuse beslutning Valby

Vinderne tabte i principiel sag om dobbelthuse i Valbys grønne villakvarterer

Lokaludvalget var i 2017 med til at at få kommunen til at ændre praksis, så der ikke gives tilladelse til at bygge dobbelthuse på små villagrunde – men dobbelthuset på Knuthenborgvej i Valby, der startede det hele, blev alligevel godkendt af Teknik- og Miljøudvalget i slutningen af december.

Praksis, der tillod dobbelthuse, er stoppet

Det var ellers et enigt Teknik- og Miljøudvalg, der i sommers besluttede at sætte en stopper for en årelang praksis for at give dispensationer til at fravige villaservitutter og bygge dobbelthuse på små villagrunde.

Villaservitutterne skal beskytte de grønne villaområder, der ikke er omfattet af lokalplaner, imod fortætning. Når villaområderne bebygges for tæt, forsvinder naturen og åbenheden, der bliver mindre grønt areal, og regnvand kan ikke sive ned.

Læs mere om vigtigheden af at overholde villaservitutterne her:

Vinderne endte med at blive taberne

Valby Lokaludvalg kæmpede, sammen med fællesforeningen for grundejerforeninger i København Grundejeren.dk, andre lokaludvalg og flere af Københavns politikere, en kamp for at få ændret praksis.

Da beslutningen om at ændre praksis blev endeligt godkendt i Borgerrepræsentationen i december var det derfor en stor sejr – og beslutningen vil også få stor betydning for at bevare Københavns villakvarterer grønne og åbne.

Men pga. regler for sagsbehandling, gælder den nye praksis kun for ansøgninger indgivet efter den 31. december 2017. Dermed blev de 11 sager, som var grundlag for principbeslutningen, alligevel godkendt da Teknik- og Miljøudvalget mødtes i slutningen af december.

Og med dem også byggeriet af et dobbelthus på Knuthenborgvej i Valby.

Læs mere om sagen i Valby Bladet:

 

 

2 svar
  1. Sven-Erik Holgersen
    Sven-Erik Holgersen siger:

    Den praksis, der ændres med Borgerrepræsentationens beslutning, har været kritiseret gennem mange år. Som formand for Valby og Omegns Byggeforening har jeg i mange år forgæves søgt at få forvaltningen i tale. Forvaltningen har i årtier lukket ørerne for protester fra grundejerforeningerne og givet tilladelser til utallige byggerier, der åbenlyst er til skade for lokalområderne både miljømæssigt og arkitektonisk.
    De byggetilladelser, der er givet efter BR’s beslutning bør tilbagekaldes, da de i sagens natur er givet uden hjemmel! I modsat fald udstiller forvaltningen sin egen inkompetence i byggesager (alle i øvrigt udmærkede kompetencer ufortalt!).

    Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *