Integrity X Folehaven Valby nyhed

Syv drenge fra Folehaven har startet social virksomhed

Qasim, Asim, Bashaar, Abdellah, Tommy, Bilal og Mohamed fra Folehaven har sammen skabt mikrovirksomheden Integrity-X, der arrangerer sociale gaming-events, hvor overskuddet går til velgørenhed.

Flere af drengene har gået i samme børnehave, de har alle gået på Kirsebærhavens Skole og er med egne ord opvokset i Folehavens Ungdomshus.

I samarbejde med organisationen Mind Your Own Business, der skaber udviklingsforløb for drenge fra udsatte boligområder i alderen 13 til 19 år, er drengene nu i fuld gang med at drive egen virksomhed.

Fra varme underbukser til sociale gaming-events

Drengene startede virksomheden op i september 2017, og de havde i starten mange farverige idéer, blandt andet varme underbukser.

De fik dog ved demokratisk afstemning besluttet sig for, at virksomheden skulle tage udgangspunkt i deres ønske om at afholde events, deres interesse for at spille computer, og et ønske om at hjælpe andre.

På den måde fødtes virksomheden Integrity-X, der laver sociale gaming events og donerer overskuddet til velgørende arbejde.

Gaming er et fællesskab med plads til alle

Drengenes drøm er at arbejde fast med deres virksomhed.

Hovedmålet er at sprede budskabet om, at man sagtens kan være gamer (spille computer red.) uanset hvilken kultur eller land man kommer fra – alle er ens, og det er et fællesskab med plads til alle.

Integrity-X har i deres korte levetid afholdt to gaming events i Folehaven, og er aktuelle med deres hidtil største, som skal samle flere hundrede unge gamere ved computerne i Hafnia-Hallen lørdag den 13. april:

Overskuddet doneres denne gang til We Shelter, der driver væresteder og herberger, bl.a. Kollegiet Gl. Køge Landevej.

Skulle overskuddet udeblive, har vi støttet Gamers Galaxy med en underskudsgaranti fra Lokalpuljen.

Masser af støtte og opbakning til drengene

Siden opstarten af Integrity-X har drengene både vundet priser og været på landsdækkende TV i Go’Morgen Danmark

I 2018 vandt de Prisen for socialt og lokalt entreprenørskab til Mind Your Own Business Awards, og til SURF’s Frivillighedsgalla i februar vandt de årets Spire.

Integrity X vinder årets Spire

Læs meget mere om drengene i dette fine interview fra den aktuelle udgave af Folehavebladet, som vi har baseret artiklen på:

Iværksætteri i øjenhøjde

Mind Your Own Business engagerer drenge fra udsatte boligområder i alderen 13 til 19 år med iværksætteri som omdrejningspunktet.

I samarbejde med frivillige venturepiloter fra civilsamfundet og erhvervspartnere fra den private sektor giver de drengene mulighed for at starte egen mikrovirksomhed, samtidig med, at de styrker deres faglige og sociale kompetencer, og etablerer et netværk til det danske erhvervsliv og uddannelsessystem.

Læs mere om Mind Your Own Business lige her:

Topfoto: Bjarke Strøm 

Øvrige billeder i artiklen: Mind Your Own Business 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *