Ny Ellebjerg Metro november nyhed

Ny Ellebjerg Station skifter navn til København Syd den 10. december

Fra den 10. december skifter Ny Ellebjerg Station navn til København Syd – det sker sammen dag som DSB ruller nye køreplaner ud.

Det nye navn til stationen blev besluttet i januar sidste år af partierne bag Infrastrukturplan 2035, og navneskiftet koster omkring 2,6 mio. kr. i nye skilte, kort, opdatering af IT systemer mm.

Navnet blev valgt efter Transportministeriet indgik samarbejde med Politiken om en navnekonkurrence på avisens bagside – men der var ikke lokal inddragelse i beslutningen. Det kritiserede vi i sin tid, da vi ikke kan se nødvendigheden i, at stationen skifter navn.

Ministeriet mente dog, at stationens nye centrale rolle kræver et nyt navn.

Hovedstadens nye trafikknudepunkt

København Syd bliver én af Danmarks største stationer og hovedstadens nye trafikknudepunkt med både metro og s-togslinjer samt nationale, regionale og på sigt internationale togforbindelser.

Som en del af udviklingen planlægger Metroselskabet I/S at udvikle området på den nordlige side af baneterrænet med mulighed for boliger, erhverv, butikker og andre bylivsfunktioner.

Visualisering af byudvikling ved København Syd fra vinderforslag. Foto – Team Holscher Nordberg og ADEPT

Der er netop fundet en vinder af den helhedsplanskonkurrence, Metroselskabet afholdt, og der skal nu udvikles ny lokalplan for området, der skal gøre udviklingen mulig.

Det kan du læse meget mere om lige her:

Vi følger udviklingen tæt som del af en følgegruppe sammen med Kgs. Enghave Lokaludvalg.

Hvad synes du om udsigten til nyt navn til stationen?

2 svar
  1. ANTONY BAGSHAW
    ANTONY BAGSHAW siger:

    Hej i går jeg kørte med F Toget til den ny navnet tog stationen København Syd , fordi jeg skulle til den nærliggende Føtex supermarket, for at ligesom mange andre , henter en pakke i den Posthuset i Føtex. Er der nogen andre det har haft problemer med at finde vejen rund på den Station sidende har afspærret med de grønne krydsfiners væggene i Stationen , især hvis de skulle finde vejen til henne til Gammel Køge Landevej , når de har steget af Togene, siden de begyndte at bygge om der . Jeg mener det vil hjælpe andre en mig med flere synlig kort over Stationen og Pil skilte det viser vejen til forskellige stederne (feks Gammel Køge Landevej) .Heldigvis det lykke at komme i Føtex for at hente Jul pakken til mit barnebarn.

    Svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *