Miljøgruppen Valby Kulturdage nyhed

Mød vores miljøgruppe på Valby Kulturdage

Vores miljøgruppe er aktiv flere steder under Valby Kulturdage den 1. og 2. september – se hvor du kan møde dem og hvordan du kan hjælpe med at gøre Valby grønnere, renere og mere bæredygtig.

Miljøgruppen er en frivillig borgergruppe der arbejder for, at Valby skal være en bydel, hvor alle kan bo, leve og arbejde miljøvenligt og grønt. Der er flere steder du kan møde dem og høre mere både op til og under Valby Kulturdage:

Nyd plantekasserne på Toftegårds Plads

Miljøgruppen er i de røde plantekasser på pladsen i ugen op til Valby Kulturdage, så de kan stå flot når pladsen indtages af aktiviteter lørdag den 2. september.

Hvis du vil rode med, er det mandag den 28. august kl. 11-13, og du skal bare møde op foran Valby Kulturhus. Medbring gerne egne haveredskaber. Miljøgruppen sørger for planter, kaffe og kiks.

Få ordnet dine små reparationer i den åbne Repair Café

Valbys reparationsnetværk er startet op af vores miljøgruppe i samarbejde med CPH FabLab. Lørdag den 2. september holder de åben Repair Café på Toftegårds Plads fra kl. 11-17.

Repair Cafe Valby

Tag ting med, der er gået i stykker, men som du gerne vil forsøge at reparere under kyndig vejledning. Fikserne sidder klar, og kan både prøve kræfter med syning, elektronik, computere, støvsugere mm.

Mød Valbi-planen i Spinderiet

Bliv klogere på Valbi-planen og biodiversitet og vær med til at gøre en forskel for insekter, dyr og planter i Valby!

Valbiplanen har været i gang i mere end to år og satte sig oprindeligt som mål at nå 5 hektar (50.000 m2)) vild natur i Valby. Det mål blev nået i sommeren 2022 – bl.a. takket være kommunen, institutioner, virksomheder og mere end 300 borgere her i Valby.

Men vi bor ca. 70.000 mennesker i Valby, så Valbiplanen har sat sig et nyt mål: at skaffe en kvadratmeter pr. indbygger.

Trine Brødsgaards insekthotel

Mød de frivilllige i Valbi-planen i Spinderiet lørdag den 2. september fra kl. 9-15 og hør, hvordan du kan være med til at få planen helt i mål!

Se hele programmet for Valby Kulturdage den 1. og 2. september her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.