Venus Valby kunst deling
0 Kommentarer/

Siden 2003 er de rejsende på Valby Station blevet mødt af Mogens Møllers Venus, der står i tunnelen under Valby Station. Statuen står i en afskærmet niche men træder stadig lidt frem, så de rejsende bliver mødt af hendes mystiske gestus uanset fra hvilken retning de kommer.

Venus er romersk gudinde for kærlighed og skønhed og er nok en af de figurer, der er blevet gengivet flest gange i en kunstnerisk sammenhæng. Trods hendes tidsløshed repræsenteret ved rokokokjolen og det opsatte hår er hun dog også repræsentant for sin samtid. Mogens Møller ser især statuens blik som et udtryk for den moderne kvinde, hvis blik, ifølge Mogens Møller, på samme tid ser årvågent og observerende på sine omgivelser, men også kigger indad og er et andet sted i sine tanker. Også spejlene i kvindes hår understreger en tvetydig forståelse af skulpturen. Således har statuen ikke en egentlig central skikkelse, men man kan se hendes hoved fra flere vinkler på én gang.

Mogens Møller var i 1960’erne med til at introducere minimalismen til det danske kunstpublikum. Siden 1980 har han skiftet minimalismen ud med en fortællende tematisering af astronomi, filosofi og mytologi i sine værker.

Valbys Venus har en søster, der er lavet i 2011.Hun står i dag i Thailand.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *