Betty Engholm kunst Valby deling
0 Kommentarer/

Til den stedsegrønne skulpturhave i Valby Parken har Betty Engholm skabt en kunstnerisk udformet bænk i ler. Bænken er sammensat af to skulpturelt formede pyramider, der er forbundet af en buet træplanke, der fungerer som bænkens sæde. Således forener Betty Egholm bænkens funktion og form, samtidig med at hun giver rum til pyramidernes rene linjer, lerets grovhed og havens naturomgivelser.

Lige siden forhistorisk tid har man brugt ler som formbart materiale. Men trods sin lange historie er det først i løbet af 1800-tallet, at leret fik sin egen kunstnerisk berettigelse og ikke ”bare” blev brugt til modelarbejder til de finere materialer marmor og bronze.

Med Arts and Craft-bevægelsen i England øgedes interessen for kunsthåndværk og derved også interessen for keramik både som brugsgenstand og i udsmykningshenseende. Samtidig begynder kunstnere som Thorvald Bindesbøll og Joakim Skovgaard at benytte ler som kunstnerisk materiale i deres kunstproduktion.

Brugen af keramik i kunstproduktionen tager igen en ny vending da blandt andre COBRA kunstnerne netop dyrker lerets uforfinede, umiddelbare og jordnære udtryk. Siden hen har bl. a. Bjørn Nørregaard, Lene Adler Petersen og Niels Erik Gjerdevik brugt ler til deres kunstproduktioner.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *