0 Kommentarer/

Porten til storbyen – sådan omtales Anita Jørgensens kunstneriske udsmykning af gavlen på Prøvehallen ved siden af Valby Station. Gavlen er placeret, så at den bedste synsvinkel fås, når man kommer kørende i tog på vej ind til Valby Station.

Gavlkunstværket, der er udført i 2009 og bærer navnet Valbygavlen, er verdens første soldrevne kunstværk. Solcelleanlægget kan producere strøm nok til, hvad der svarer til tre husstandes strømforbrug.

Værket er en sammensætning af solceller opsat som geometriske former kombineret med et net af bøjede røde neonrør. Materialevalget er karakteristisk for Anita Jørgensens kunstneriske produktioner. Ofte arbejder hun netop med modsætningsforhold og de spændinger, der opstår dér igennem. Lys er et andet gennemgåede element i Anita Jørgensens kunstværker, hvor lyset understreger objekternes tyngde eller skrøbelighed. I Valbygavlen er solcellernes masse dominerende overfor de tynde neonrør. Dog når neonrørene er tændte overtager det røde lys dominansen i værket.

Anita Jørgensen har haft kunstnerisk succes både med kunstværker til det offentlige rum, hvor hendes værker kan ses flere stede i landet, og mindre værkproduktioner udstillet på museer og i gallerier.

Fotograf: Sune Anders Berg

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *