Speira Grønttorvet Kunst i Valby
0 Kommentarer/

Grønttorvets langstrakte byrum mod nord på Paradisæblevej er blevet udsmykket med kunstværket SPEIRA, som billedhuggeren Veo Friis Jespersen står bag.

Kunstnerens ambition med SPEIRA er overraske, pirre nysgerrigheden og sætte tankerne i gang. Derfor er de rytmiske og legende elementer i centrum. Skulpturen er udformet i rustfrit stål og glas – og bruger både lys og vand til at skabe variation og bevægelse i udtrykket.

11 vandstråler i tilknytning til skulpturen springer synkront med tre forskellige højder afstemt i et musikalsk forløb. Samtidig er der leget med lyset, som reflekteres rundt i skulpturen og ud i omgivelserne. Når mørket falder på, bliver lysstemningen helt anderledes, da SPEIRA oplyses af forskellige spots nedsat i belægningen.

Projektet er skabt af billedkunstner Veo Friis Jespersen i samarbejde med bygherren FB gruppen A/S og Statens Kunstfond. Projektet er blevet til i forbindelse med omdannelsen af det gamle Grønttorv i Valby; en bydel med beboelse, park og forskellige byrum. Projektet havde opstart med den første vandkunst i 2018 og forventes afsluttet med skabelsen af yderligere vandkunst til byrummet ved indkørslen til Grønttorvet 2022.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.