Speira Grønttorvet Kunst i Valby
0 Kommentarer/

Pladsen overfor Grønttorvsparkens Promenade (Paradisæblevej 28-30) er udsmykket med kunstværket SPEIRA, som billedhuggeren Veo Friis Jespersen står bag

Kunstnerens ambition med SPEIRA er at overraske, pirre nysgerrigheden og sætte tankerne i gang. Derfor er de rytmiske og legende elementer i centrum. Skulpturen er udformet i rustfrit stål og glas – og bruger både lys og vand til at skabe variation og bevægelse i udtrykket.

11 vandstråler i tilknytning til skulpturen springer synkront med tre forskellige højder afstemt i et musikalsk forløb. Samtidig er der leget med lyset, som reflekteres rundt i skulpturen og ud i omgivelserne. Når mørket falder på, bliver lysstemningen helt anderledes, da SPEIRA oplyses af forskellige spots nedsat i belægningen.

Projektet er skabt i et samarbejde med bygherre FB Gruppen og Statens Kunstfond. Projektet er blevet til i forbindelse med omdannelsen af det gamle Grønttorv i Valby til en ny levende bydel med beboelse, forskellige byrum, fælles spisehus, orangeri og den store Grønttorvspark med frugttræer, ophold og legemuligheder.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *