Horisont jobcenter kunstværk
0 Kommentarer/

I foråret 2019 flyttede størstedelen af Jobcenter København ind i to store totalrenoverede bygninger på Gammel Køge Landevej. Der blev investeret massivt i at skabe attraktive fysiske rammer, hvor borgerne føler sig velkomne og trygge.

Men udefra fremstår bygningerne store og upersonlige, og jobcentrets udearealer er præget af mange parkeringspladser til biler og cykler. Derfor har der været en ambition om at kunst skal bidrage til at puste nyt liv i jobcentrets udearealer.

I samarbejde med Statens Kunstfond og med støtte fra Københavns Kommunes legat til stadens forskønnelse og almene bedste, blev Jakob Kolding i 2021 udvalgt til at lave et kunstværk til tre store gavle hos jobcenteret; Horisont.

Horisont er et kunstværk af Jakob Kolding, der er skabt særligt til de tre store gavle på pladsen ved jobcenteret.

Jakob Koldings tanke med kunstværket er at det skal åbne op for et nyt perspektiv og skabe illusionen af rum, der åbner sig der, hvor bygningerne står. Pladsen mellem gavlene virker større: En plads med mere plads. Pladsen skal blive mere et gennemgangsrum. Den skal være et sted, man kan opleve sammen med andre.

På gavlene ser man figurer af mennesker i samspil med hinanden – og man kan forestille sig selv at træde ind i denne verden. Menneskefigurerne er som åbne former: De defineres ikke af de ydre tegn som mennesker ofte inddeler hinanden efter som for eksempel køn, hudfarve, alder eller seksualitet. I stedet defineres hver person af, hvad de indeholder og ting vi har tilfælles.

Med billederne som baggrund bliver alle mennesker på pladsen en del af billedernes verden. En fælles verden.

Du kan læse mere om værket her: https://www.kk.dk/brug-byen/kunst-og-kultur/museer-og-kunst-i-byrummet/en-ny-horisont-paa-gammel-koege-landevej-43

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *