Psyke Valby kunst deling
0 Kommentarer/

På Bjerregårds Sidevej 4 hvor billedhuggeren Ludvig Brandstrup har boet, står en skulptur af selv samme billedhugger. Da firmaet Edlund A/S i 1997 overtog bygningen, fik de lavet en kopi af skulpturen ”Psyke henter den gyldne uld”, og lod den opstille foran deres hovedhus. Sener fik de flere skulpturer af samme kunstner opsat i haven bag hovedhuset.

Psyke henter den gyldne uld er et af Brandstrups bedste værker og viser både hans inspiration fra klassicismens stillingsmotiver men også hans fokus på enkelformerne i skulpturen. Måske på grund af hans fine gengivelse af detaljer var Brandstrup en yndet portrætkunstner i sin samtid, og udførte portrætter af en lang række af sin samtids betydningsfulde personer – herunder Julius Lange, Georg Brandes, Harald Høffding, Natalie Zahle og Carl og Ottilia Jacobsen.

Fortællingen om Psyke, der henter den gyldne uld, stammer fra den romerske mytologi. Psyke og Amor er forelskede i hinanden, men Venus bifalder ikke dette forhold. Derfor stiller hun Psyke en række prøver for at teste Psyke og Amors kærlighed til hinanden. Til en af prøverne skal Psyke hente en tot uld fra de gyldne får. Fårene er farlige, men Psyke får et råd om at vente til fårene sover, og derefter kan hun uden fare hente den uld, som Venus har bedt om. Venus’ vrede er dog ikke mildnet, og Psyke skal løse endnu flere prøver.  Det er først da Zeus forbarmer sig over de to, at de kan blive gift og leve sammen i ro og mag.

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *