Grøn forplads på Smedestræde tager form

Da projektet om at bygge bibliotek og teatersal på Smedestræde 2 blev lagt endeligt i graven, fik lokaludvalget et stort lokalt ønske igennem: At den grønne forplads på grunden bevares i det nye byggeri. Den 10. november var udvalget inviteret til workshop om indretningen af det nye byrum.

På den tomme grund på Smedestræde, lige ud til Valby Langgade, skal der bygges boliger til 24 udviklingshæmmede unge. Det er besluttet i Borgerrepræsentationen, at der skal bevares en grøn forplads med offentlig adgang foran det nye byggeri.

Derfor inviterede Socialforvaltning til workshop, hvis formål det var at skabe en fælles forståelse og fælles ideer om indretning af forpladsen til det nye byggeri. Udover Valby Lokaludvalg deltog fem af de fremtidige beboere, som i dag bor på Stubmøllevej i Sydhavnen, repræsentanter fra forvaltningen, pædagoger og byggeledere på projektet.

Forpladsen bevares

Da beslutningen om at bygge boliger til udviklingshæmmede på Smedestræde blev truffet, var lokaludvalget med til at sikre, at det blev besluttet i Borgerrepræsentationen at der skal bevares en grøn, offentlig tilgængelig forplads til byggeriet.

Forpladsen skal sikre, at Valby Langgades lille, grønne åndehul bevares, at byggeriet åbner sig op til Valby Langgade, og at man fortsat kan kigge fra Valby Langgade ned igennem Smedestræde.

Åbent og inkluderende byrum

På workshoppen byggede deltagerne i fællesskab en række modeller af, hvordan de gerne så den grønne forplads på Smedestræde 2 indrettet. Forslagene lagde stor vægt på åbenhed og inklusion af alle i uderummet.

Iblandt de kreative forslag var et udetræningsområde, udeservering eller café, bålplads, urtehave, en danseplads, hønselaug på tværs af beboere og andre særligt interesserede borgere mm.

Lokaludvalget lagde igen vægt på, at linjen der giver kig fra Valby Langgade til ned langs Smedestræde til Valby Gadekær bevares.

Næste skridt 

Socialforvaltningen får nu en rådgiver på sagen, som laver et forslag og indkalder parterne til endnu et møde.

Når der ligger et færdigt forslag til byggeriet, skal det i politisk behandling. Hvis alt går efter planen, vil de nye boliger stå klar i slutningen af 2019.

1 svar
  1. John breiner
    John breiner siger:

    Tja først brugte man en bunke kr til tegninger. Leje af arealet. Nu blander mig og forhaler endnu et projekt. Det ligner en lodseplads. Det det gjort i 2 år. Har taget en del billeder af rod rod men også lidt hygge. Men det været for dyrt uden at få noget. Findes der et budget hvad det kostet at lave smedestrlde til bibliotek. Både leje tegninger møder osv osv. Vi borgere i Valby betal jo bare videre til losseplads. Riv da skidtet ned og brug det kreativt. Eller det skulle i have gjort. Skam jer

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *