HAVEN Nord Folehavekvarteret nyhed

Folehavekvarteret får 7 mio. kroner til nyt fælles byrum

Projektet HAVEN, der skal omdanne det nedslidte område foran Vigerslev Bibliotek til et grønt og samlende byrum, har netop fået syv mio. kroner i realiseringsstøtte fra Realdania og Lokale- og Anlægsfonden.

Genoplivning af et træt byrum

Projektet HAVEN, der er tegnet af tegnestuen Nord, skal genoplive områdets centrale, offentlige byrum foran Vigerslev Bibliotek, der står nedslidt og forladt hen.

HAVEN bliver et grønt mødested med mange slags aktiviteter for beboere på tværs af boligkvarteret og for de institutioner, som ligger omkring – blandt andet Kirsebærhavens Skole, Vigerslev Bibliotek, Kirsebærhavens Plejecenter og Margrethekirken.

Haverne indrettes med forskellige stemninger og en række forskellige ”rum” til ophold, aktiviteter og læringsmiljøer, der er tiltænkt b.la. skoleelever. Her bliver mulighed for at lege og være fysisk aktiv, for fællesspisning og ceremonier samt naturaktiviteter.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem boligforeningen 3B, Områdefornyelsen Folehavekvarteret og Københavns Kommune. Projektet har en samlet økonomi på 13,9 mio. kr.

Et stort tillykke med støtten skal det lyde herfra – vi glæder os til at følge den videre udvikling i Folehavekvarteret!

Vær med til at udvikle pladsen

Du kan også følge med og engagere dig i udviklingen.

Områdefornyelsens styregruppe har nedsat Pladsgruppen, en åben og lokal arbejdsgruppe, som følger projektet fra de første visioner til færdigt anlæg. Med sig har de 600.000 kr. til at understøtte og afprøve livet på pladsen og få ventetiden til at føles kortere.

Pladsgruppen mødes ca. en gang om måneden, næste gang mandag d. 24. februar kl. 17-19.30 i mødelokalet på Vigerslev Bibliotek:

Find Områdefornyelsen Folehavekvarteret på Facebook og læs mere:

Støtte til nye mødesteder i fire boligområder

Det er Lokale og Anlægsfonden og Realdania, som står bag puljen Fælles Rum. Formålet med puljen er at bidrage til større sammenhængskraft og social balance i byerne på tværs af boligkvarter, økonomi og social baggrund.

De fire projekter, der har modtaget støtte i denne runde, er resultatet af en invitation til kommuner, boligorganisationer, beboere og samarbejdspartnere i 2018 om at komme med gode ideer til at udvikle mødesteder i boligområder, som er udsatte – eller boligområder, som er i risiko for at blive det.

15 projekter blev valgt til at udvikle projekter gennem et år. Efterfølgende ansøgte projekterne om støtte til realisering. Heraf er fire projekter nu udvalgt til realiseringsstøtte i 2020.

Læs mere om puljen Fælles Rum og de øvrige projekter, der har fået støtte, lige her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.