Smedestræde første spadestik nyhed

Første spadestik på Smedestræde

Fredag den 21. maj tages første spadestik til det nye botilbud til 24 unge med handicap på Smedestræde.

Byggeri København bygger tilbuddet for Socialforvaltningen, og det skal bruges til 24 unge, der i dag bor i Sydhavnen i meget utidssvarende boliger.

Byggeriet begynder med jordoprensning og forberedelse til egentlige jordarbejder til både fundamenter og etablering af forsyningsveje til den nye bebyggelse.

Til efteråret begynder monteringen af det nye byggeri. Byggeriet forventes færdigt med udgangen af 2022.

Smedestræde illustration første spadestik

Udover boligerne inkluderer byggeriet en istandsættelse af den gamle gule bygning på Smedestræde 2, og en lille grøn forplads med offentlig adgang og mulighed for ophold. Det sidste blev endeligt forhandlet på plads på årets overførselssag.

Unge med brug for ekstra støtte

Målgruppen for boligerne er unge handicappede på kontanthjælp. Det er helt almindelige unge, men der er nogle ting, de skal have daglig støtte til – det kan for eksempel være at lave mad, købe ind og gøre rent.

Boligerne udlejes i op til fem år af gangen, hvorefter beboerne enten skal flytte til egen bolig, hvis de er blevet selvhjulpne, eller til et andet, mere permanent botilbud.

Fordi grunden ligger så centralt, kan beboerne hurtigt blive en del af fællesskabet i Valbys midte.

En lille forplads bevares

Etableringen af en forplads har været vigtigt for os, da den også bevarer kigget ned ad Smedestræde til Mosedalvej og Valby Gadekær – det er de små kig, der er med til at gøre det centrale Valby til et af de bedst bevarede historiske bymidter i København.

Smedestræde kig

Det er altså det, der tages første spadestik til fredag den 21. maj. Vi glæder os til at følge byggeriet.

Forhistorien til byggeriet på Smedestræde er lang – dyk ned i vores tidligere nyheder om den centrale grund her:

Hvis du vil vide mere om projektet er du velkommen til at kontakte Klarika Lankinen fra Byggeri København på bw5g@kk.dk eller Ditte Aasborg fra Socialforvaltningen på yk62@kk.dk.

Vi orienterer også løbende om udviklingen på denne og andre udviklingsgrunde i Valby – skriv dig op til vores nyhedsbrev og få opdateringer direkte i indbakken:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.