Bliver du berørt af den nye, gule P-zone?

Den 1. marts træder den nye gule P-zone i Gl. Valby i kraft. Nu er det tid til at søge om parkeringslicens, hvis du bor eller driver virksomhed indenfor zonen.

Slut med gratis parkering 

Etableringen af den gule betalingszone betyder, at man ikke længere kan parkere gratis i området. P-zonen løber langs med sydsiden af Vigerslev Allé fra Vestre Kirkegårds Allé i øst til Ramsingstien i vest. Zonen følger stien nordpå og derefter følger den S-togsbanen mod Vanløse indtil kommunegrænsen mod Frederiksberg. Kommunegrænsen udgør zonegrænsen mod nord indtil Gammel Carlsberg Vej, der afgrænser zonen ind mod Vesterbro.

For at etablere zonen er de private fællesveje i de afgrænsede områder overtaget til offentlig vej.

Søg om parkeringslicens 

Hvis du bor eller driver virksomhed inden for zonen, kan du ansøge om en parkeringslicens, så du kan parkere væsentligt billigere end bilister, der kommer udefra.

Du kan søge om en beboerlicens pr. person over 18 år i hver husstand. Der er ikke nogen grænse for hvor mange erhvervslicenser, en virksomhed kan søges om.

Søg licens på Københavns Kommunes hjemmeside:

P-zone skal give bedre adgang til parkering 

Beslutningen om at indføre en ny gul betalingszone er en del af Borgerrepræsentationens parkeringsaftale i Budget 2016, hvor det blev besluttet at sikre københavnerne bedre adgang til parkering – blandt andet ved at begrænse pendlertrafikken.

Lokaludvalget har ikke været inddraget i beslutningen, og har heller ikke kunnet få indflydelse på, hvordan den nye P-zone er afgrænset.

Den gule betalingszone omfatter Ydre Nørrebro, Ydre Østerbro og dele af Valby, fordi der i disse områder er en tendens til, at pendlere og andre besøgende til København parkerer bilen for at undgå at betale for parkering i det eksisterende betalingsområde.

Hvad koster det? 

Timeprisen for bilister uden parkeringslicens kommer til at ligge på 9 kr. i dag- og aftentimerne mellem kl. 8-23 og 2 kr. om natten mellem kl. 23-8. Det vil være gratis at parkere fra lørdag kl. 17 til mandag kl. 8.

Fra årsskiftet har Københavns Kommune indført differentierede priser på beboerlicenserne, og derfor afhænger prisen af bilens energiklasse.  El- og Brintbiler samt biler i energiklasse A+, A++ og A+++ slipper med at betale 100 kroner om året, energiklasse A og B koster 730 kroner om året, mens biler i de tungeste energiklasser C-G koster 1.150 kroner om året. En erhvervslicens koster 2950 kroner om året.

København Kommune har samlet en lille guide om parkering. Læs den her:

9 replies
 1. Ginette Wedel
  Ginette Wedel siger:

  Kære Lokaludvalg

  Som beboer på Valhøjvej, hvor vi i vores ejendom med 6 lejligheder ikke har bil, ville det være en god idé at give hver husstand en gæstetilladelse, som kan tages i anvendelse ved besøg af familie og venner, som kommer på weekendbesøg.
  Vi efterlever alles ønske om at begrænse bilerne i Kbh., men fordi vi tilhører cykelfolket, vil vi da gerne kunne tilbyde vore gæster, som kommer langvejs fra i bil, en p-plads uden risiko for bøder eller store p-udgifter.

  Endvidere mener jeg, at hvis kommunen inddrager de private fællesveje til p-agift-zoner, så forventer vi helt klart, at forpligtigelserne går begge veje!
  D.v.s. at kommunen påtager sig vedligeholdelse, snerydning og saltning. Har jeg ret?

  Svar
  • Katrine Clausager Rich
   Katrine Clausager Rich siger:

   Hej Ginette,

   Det sidste først: Ja, kommunen overtager også ansvaret for at vedligeholde og snerydde de private fællesveje, som bliver inddraget til offentlig vej i forbindelse med P-zonen. Beboerne er dog stadig ansvarlige for at rydde og salte fortovene.

   Ang. ønsket om gæstelicenser kan du skrive til parkering@tmf.kk.dk. Vi har ikke noget at gøre med fastsættelse af licenser og priser.

   Mvh Katrine, sekretariatet.

   Svar
 2. Anne Sørensen
  Anne Sørensen siger:

  Jeg er indehaver af Fasanvejens Dyreklinik, og er bekymret for, om dyreejerne kan finde steder at betale for parkering.
  Allerhelst ville jeg gerne kunne udlevere en p-billet til dem, ligesom man gør andre steder, hvor der kommer folk ofte, som ikke skal holde der så længe, f.eks. Landbohøjskolen, eller Akademikernes Hus på Frederiksberg.
  Er P-billetter en mulighed?
  Venlig hilsen
  Anne Sørensen, dyrlæge

  Svar
 3. Jens
  Jens siger:

  Som kæreste til en “gul zone” beboer er det rasende irriterende at det nu koster mig temmelig mange penge at parkere hvis jeg altså ikke kører uden for zonen og går hele vejen derhen..
  Der burde være en ordning således at beboere ville kunne købe et gæste kort eller lignende..

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *