Visionen for Miljøarbejdet

Valby skal være en bydel, hvor alle kan bo, leve og arbejde miljøvenligt og grønt
Valbys status som en meget åben og grøn bydel bevares og udbygges

Valby miljøgruppe varetager den lokale miljøopgave i samarbejde med lokaludvalget. Miljøgruppen formulerer hvert år en miljøplan, der sætter rammen for lokaludvalgets arbejde de kommende år.

I Valby har vi siden 2011 arbejdet med fire indsatsområder, som Valby Miljøgruppe hvert år gør status på og sætter nye mål for:

Grøn bydel

Valby har store og sammenhængende grønne områder, og sammen med de mange villahaver fremstår Valby som en grøn bydel. Vandet er et andet karakteristisk element i Valby. Harrestrup Å er kommunens eneste åbne å og der er adgang til vand ved Valbyparken.

Ren bydel

Målet er, at et flertal af københavnerne gør brug af dele-, bytte- og genbrugsordninger. I Københavns Kommunes Ressource- og Affaldsplan 2018 er der et mål om, at 45 % af husholdningsaffald skal genanvendes i 2018, samtidig med at forbrændingen skal reduceres med 20 %.

Klimavenlig bydel

København skal være CO2-neutral hovedstad i 2025. Det er et meget ambitiøst mål – som kun kan realiseres ved en fælles og lokal forankret klimaindsats. Det lokale arbejde i Valby skal ses i sammenhæng med regionale tiltag. Vi har valgt at fokusere på initiativer målrettet boligejere- og lejere og de erhvervsdrivende i Valby.

Bæredygtigt handelsliv

Københavns Kommune opererede tidligere med et mål om, at andelen af økologiske fødevarer i Københavns madforbrug skulle være mindst 20 %. Valby Lokaludvalg arbejder fortsat på at øge andelen af økologi. Derudover har Valby Lokaludvalg udgivet en guide til valbyborgerne om, hvor de kan købe miljømærkede og økologiske varer lokalt.

Miljøprojekter

Økologisk marked på Tingstedet

Fire lørdage hen over sommeren omdannes Valby Tingsted til et hyggeligt økologisk marked. I 2017 er der igen markedsdag 2. lørdag i måneden sommeren igennem:

 • 10. juni kl. 10-14
 • 8. juli kl. 10-14
 • 12. august kl. 10-14
 • 9. september kl. 10-14

Er du interesseret i et stade til sommerens markedsdage, så kontakt Erhard Nielsen:

Store Forårsrengøring

Hvert år deltager Valby Miljøgruppe i Dansk Naturfredningsforenings store årlige affaldsindsamling i Danmark. Indsamlingen afholdes hvert år i april. I Valby plejer over 200 borgere at være aktive med Store Forårsrengøring!

Genbrug på Herman Bangs Plads

Valby Lokaludvalg har en vision for Herman Bangs Plads: En hyggelig og indbydende plads, som kombinerer et grønt byrum med en nærgenbrugsstation. Projektet er opstået i samarbejde med Områdefornyelsen Gl. Valby og er vedtaget som en del af budgetforhandlinger 2015.

 • Vild tur på cykellegebanen

  Cykellegebanen på Toftegårds Plads er åben. Kom og prøv en tur – hvor vild den skal være er helt op til dig!

 • Plantekassedag 30 april

  Den 30. april holdt Valby Miljøgruppe plantedag på Toftegårds Plads. Hele Valby var inviteret med til at luge, plante nyt og indvie pladsens cykellegebane

En levende Toftegårds Plads

Indretningen består af en midlertidig cykellegebane omgivet af plantekasser med træer, buske og blomster og bænke. Ved at plante træer i krukker kan man undgå at bryde asfalten op til den forurenede jord nedenunder, ligesom indretningen er fleksibel og mobil, da træerne kan flyttes.

Miljøpublikationer

Lån en æblepresse – Gratis

Valby Lokaludvalg råder over en æblepresse, som du kan låne gratis. Æblepressen skal afhentes og afleveres i Valby Kulturhus på 1. sal.

Aflevering og afhentningstidspunktet skal være på en hverdag i tidsrummet 9.00-16.00.

Du kan låne æblepressen i op til 5 dage.

Booking af Æblepresse
Klik på de pågældende datoer, udfyld skemaet og tryk “send”. Husk at skrive det fulde afhentnings- og afleveringstidspunkt, f.eks. 0900 – 1300. Du modtager en bekræftelsesmail, når din bookning er godkendt.

Seks trin til god æblesaft

 1. Skyl æblerne
 2. Skær dem i halve/kvarte og skær evt. dårlige områder væk
 3. Kværn æblerne i hakkemaskinen
 4. Fyld de kværnede æbler i pressen
 5. Pres æblerne ned i en skål
 6. Hæld saften på skoldede flasker, der evt. er skyllet med Atamon eller vodka/snaps.
 
- Ledig
#
- Optaget
#
- Afventer
#
- Delvis optaget

Afhentningstidspunkt: Afleveringstidspunkt:

Fornavn (skal udfyldes):

Efternavn (skal udfyldes):

Email (skal udfyldes):

Telefon (skal udfyldes):

Evt. meddelelse:

 2

Seneste Miljønyheder

Kontakt Miljøgruppen

Valby miljøgruppe varetager den lokale miljøopgave i samarbejde med lokaludvalget. Miljøgruppen formulerer hvert år en miljøplan, der sætter rammen for lokaludvalgets arbejde de kommende år.

Valby miljøgruppe er åben for alle, og er du interesseret og kunne tænke dig at vide mere, så kontakt miljøgruppens formand Henrik Palsmar på mail: henrik@palsmar.dk. Du kan også følge miljøgruppens arbejde på Facebook.