En grøn og levende Toftegårds Plads

Valby Miljøgruppe står for den midlertidige nyindretning af den tredjedel af pladsen, der ligger op til Vigerslev Allé.

Indretningen tager udgangspunkt i, at det netop ligner en parkeringsplads omgivet af trafik og består af en midlertidig cykellegebane omgivet af plantekasser med træer, buske og blomster og bænke.

Ved at plante træer i krukker kan man undgå at bryde asfalten op til den forurenede jord nedenunder, ligesom indretningen er fleksibel og mobil, da træerne kan flyttes rundt på pladsen.

Cykellegebane

Cykellegebanen bliver flittigt brugt af børnefamilier, børnehaver, skoler og fritidsinstitutioner til træning i sikker, grøn færdsel. Den kan også forskønne området og invitere flere til at opholde sig dér og måske få nye ideer til indretning af hele pladsen.

Banen pakkes hvert år ned i november, og pakkes ud sidste i april.

Cykler og hjelme Cykellegebane Valby

Lån cykler og hjelme

Institutioner i Valby kan låne små cykler af Lokaludvalget. Vi har 25 cykler i forskellige størrelser til børn i alderen 3-10 år. Både løbe- og almindelige cykler, med tilhørende hjelme. De udlånes efter aftale mandag-fredag mellem kl. 9 og 16, fredag dog kun til 15.30.

Skriv til valbylokaludvalg@okf.kk.dk for at booke banen.

Mobil begrønning

Cykelbanen er omkranset af plantekasser og siddemøbler. Gennem de kommende år kan der indkøbes stadig flere begrønningselementer. Alt skal være flytbart, så det også kan stilles op i andre formationer, hvis man en gang imellem skal bruge pladsen til andre formål.

Har du ideer til hvordan Toftegårds Plads kan udvikles? Så vil vi meget gerne høre om dem – skriv til valbylokaludvalg@okf.kk.dk.

Kontakt Miljøgruppen

Valby Miljøgruppe er åben for alle, og er du interesseret og kunne tænke dig at vide mere, så kontakt miljøgruppens formand Henrik Palsmar på mail: henrik@palsmar.dk