To aftener med klimasamtaler på Valby Bibliotek

Kom til to aftener med engagerende samtale med spændende og væsentlige inputs fra folk, som har engageret sig i klimakampen. Første samtale foregår torsdag den 5. oktober kl. 19.15.

Klimasamtalerne er arrangeret af vores miljøgruppe og Valby Bibliotek med ambitionen om at forny samtalen om klimakrisen. Det er bekymrende, men også spændende, og en åbning for samtale om de grundlæggende ting for vores civilisation, økosystemet og jorden.

Til at starte samtalen har arrangørerne inviteret:

  • Carsten Jensen(forfatter)
  • Esther M. Kjeldahl (aktivist)
  • Thomas Hebsgaard (journalist) 
  • Anette Orth Laybourn (arkitekt)

Familie, venner, aktivistgrupper – alle er velkomne til at deltage i samtalen. Lad os tænke og tale sammen.

Klimasamtale #1: Hvad kan vi gøre?

Torsdag den 5. oktober kl. 19.15-20.45, Valby Bibliotek

Med Zetland-journalist Thomas Hebsgaar og aktivist Esther M. Kjeldahl om deres bøger ”Hvis vi vil” og ”Vi er sammen om at mærke det”.

Aktivist og anmelder Esther M. Kjeldahls ”Vi er sammen om at mærke det” har en bekymret aktivistisk tilgang, mens Zetland-journalist Thomas Hebsgaards ”Hvis vi vil” optimistisk gennemgår de teknologiske muligheder, der tegner sig indenfor de forskellige CO2-tunge områder.

Denne aften får de lejlighed til at præsentere deres ”guider” og forhåbentlig give lyst til at læse dem frem mod næste klimasamtale.

Biblioteket byder på kaffe og klimakage og vært vil være bibliotekar Mads Kusk. Tilmeld dig her i begivenheden eller til Mads Kusk på makusk@kk.dk.

Klimasamtale #2: Askese eller aktivisme; hvad vil vi gøre nu?

Torsdag den 16. november kl. 19.15-20.45, Valby Bibliotek

Paneldebat op til COP28.

Det stærke panel består af:

  • Carsten Jensen(forfatter)
  • Esther M. Kjeldahl (aktivist m.m.)
  • Anette Orth Laybourn (arkitekt)   

Carsten Jensen er en tydelig stemme i den offentlige samtale om klima og biodiversitet og repræsenterer kunsten med al den etiske samvittighedsfuldhed – og uafhængighed – der hører med.

Anette Orth Laybourn, til daglig  bæredygtighedskonsulent hos Rambøll. er praktikeren i panelet, og har perspektiver på byggeri, arkitektur og hvor stor del af CO2-udledningen den står for.

Esther M. Kjeldahl repræsenterer både det aktivistiske og også ungdommen; dem, der skal leve længst i en klimaforandret virkelighed. Hun er forfatter til bogen ”Vi er sammen om at mærke det”, som var en del af Klimasamtale#1. Hun kan således også følge op på evt. spørgsmål til bogen. Og så er hun vokset op i Valby.

Biblioteket byder på kaffe og klimakage og vært vil være bibliotekar Mads Kusk. Tilmelding til makusk@kk.dk.

Begge klimasamtaler er gratis, men tilmeld dig meget gerne:

Målet med klimasamtalerne er at få en livlig udveksling mellem oplægsholdere/paneldeltagere og publikum. Så vi sammen kan blive klogere og måske endda parate til at handle.

Læs mere om miljøgruppens arbejde lige her:

0 svar

Skriv en kommentar

Vil du deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at deltage her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.